Een heel weekend lang activiteiten Paesens-Moddergat

Een heel weekend lang activiteiten Paesens-Moddergat

Op 24 en 25 juni staat het Garnalenfabriekje in Moddergat centraal tijdens ‘Dei fan de Fiskerij’ (zaterdag) en de ‘Dag van het Wad’ (zondag). De zaterdag komen, speciaal voor deze gelegenheid, de kotters WL22 en L08, voor het eerst sinds lange tijd weer dicht bij de dijk van Moddergat te liggen. Bezoekers kunnen bij hoog water met een bootje bij de kotters komen en bij laag water kun je er heen lopen. Programma ‘de Garnalefabryk’ organiseert deze dag samen met vissers en dorpsbewoners. De historie en de hedendaagse visserscultuur van Noordoost Fryslân zijn de rode draad door het programma.

Op 24 juni op ‘De Dei fan de Fiskerij’ wordt het garnalenseizoen geopend met een garnalen veiling. Om 11:30 uur worden er, voor het eerst sinds 1943, weer verse garnalen over de dijk gedragen. Gedeputeerde Sietske Poepjes en RTL4-verslaggever Frits Wester veilen de kisten met garnalen waarvan de opbrengst naar de WL19 gaat. Deze WL19 is een replica van de Aek die bij de ramp van 1883 vastgelopen en uit elkaar geslagen is op de gronden tussen Schiermonnikoog en Rottumeroog. Op dit moment wordt de Aek gerestaureerd.

Alle activiteiten vinden rondom het Garnalenfabriekje van Moddergat plaats. Dit is de uitvalsbasis voor de ‘Dei fan de Fiskerij’ en ook van de ‘Dag van het Wad’.  De ‘Dei fan de Fiskerij’ moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Kijk voor het hele programma op: www.garnalefabryk.nl

Boek nu

Deel deze pagina