Het Altijd Wad Pad, startpunt Zwarte Haan

Het Altijd Wad Pad, startpunt Zwarte Haan

Thom en Femke, een tweeling, wonen met hun heit en mem (vader en moeder) in Paesens -Moddergat. Ze zijn 9 jaar oud en hebben een eigen detectivebureau opgezet. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het AltijdWadPad. Onlangs is de editie over Het Bildt verschenen waarin een aantal plekjes van de Dag van het Wad voorkomen. 

Zo is Zwarte Haan het begin van de wereld, het startpunt van de Sint Jacob Pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago de Compostela. In het boekje wordt prachtig duidelijk hoe deze route ooit ontstaan is, inclusief tips om er een stukje van te lopen. Verder veel aandacht voor de aardappelen op het Bildt. Grote kans dat de velden met de Bildtstar tijdens de Dag van Wad in bloei staan; het Bildt in 'e pronk, een schitterend gezicht. Natuurlijk komt ook de kunst aan bod. Wist je dat Rembrandt met zijn Saskia trouwde in Sint Annaparochie?

In het boekje vertelt Hendrik Elings hoe je het best een kunstwerk maakt. In de Aerden Plaats in Oudebildtzijl is een expositie van Bildtse kunstenaars te zien. Tijdens de Dag van het Wad, op 24 en 25 juni, ligt daar schildersmateriaal klaar om zelf mee aan de slag te gaan. Of koop een pakketje en neem het mee naar het Wad, de inspiratiebron bij uitstek!

Boekje Het Bildt van het AltijdWadPad is gratis verkrijgbaar bij De Zwarte Haan, het Kweldercentrum, de Seedykstertoer en de Aerden Plaats.

Boek nu

Deel deze pagina