Lezing | Wereldreis Het Bildt: over stilte, vogels en de wadden

Lezing | Wereldreis Het Bildt: over stilte, vogels en de wadden

Tijdens de tentoonstellingsperiode van Fruchtbere Grônd, onderdeel van Potatoes go Wild, worden er iedere zondagmiddag lezingen of optredens georganiseerd in ‘t Bildt. Op zondag 1 juli, tijdens Dag van het Wad, staat er een lezing gepland met als titel: 'Wereldreis Het Bildt: over stilte, vogels en de wadden'. 

Natuurschrijver Kester Freriks neemt u mee over de Oude Bildtdijk naar de wadden. Hij laat u kijken met de blik van de trekvogels naar de machtige dijk die vogels op hun trektochten volgen. De stilte en de ruimte van het landschap vormen zijn leidraad. Historische kaarten en beeldende kunstwerken markeren de betekenis van dit unieke gebied. Recent publiceerde Kester Freriks drie boeken waarin het hoge noorden van ons land een beslissende rol speelt: ‘De kleuren van het wad; van bedreigde zee tot werelderfgoed’, ‘Stilte, ruimte, duisternis; verkenningen in de natuur’ en ‘Het nieuwe vogels kijken’. De lezing gaat gepaard met lichtbeelden.

De lezing wordt zondag 1 juli drie keer aangeboden om 12.00 uur, om 14.00 uur en om 16.00 uur in de schuur van de familie De Jong, Oudebildtdijk 487. 

Potatoes go Wild | Lezing | Wereldreis Het Bildt: over stilte, vogels en de wadden
Adres: Oudebildtdijk 487, Sint Annaparochie
Gratis toegankelijk | aanmelden per mail via info@bildtseaardappelweken.nl. Er is voor iedere lezing plaats voor vijftig gasten. 

Deel deze pagina