Ontdek Holwerd en kwelder met de boswachter

Ontdek Holwerd en kwelder met de boswachter

Ontdek het Wad met een boswachter

Beleef de kwelders en maak kennis met het dorp Holwerd. Op zowel zaterdag als zondag kun je meewandelen met de boswachter van Staatsbosbeheer en de wadgids van de Waddenvereniging. Er valt heel wat te zien en te vertellen over dit boeiende gebied. We starten bij de Noordhoren, het Waddenbeleefcentrum in Holwerd, waar van alles te zien is over de planten en dieren op het wad. Van daaruit wandelen we via het dorp Holwerd naar de buitendijkse kwelders.

Holwerd biedt historie, ambitie en vooral veel natuurschoon. Je kunt kennismaken met het bijzondere verhaal in het pittoreske dorpscentrum. Ooit was het een welvarend waddenkustdorp met bijna stadsrechten, nu een krimpdorp waar de leegloop van de laatste decennia illustratief is. Gelukkig keert het tij dankzij het plan Holwerd aan Zee.

Via het Ommetje Holwerd met vogel- en bloemenakkers bezoeken we de kwelder achter de grote zeedijk. Staatsbosbeheer heeft het gebied in 2016 toegankelijk gemaakt voor natuurliefhebbers. We bezoeken de vogelplas en de wadpost midden op de kwelder, die een prachtig uitzicht heeft op het wad en Ameland. Je maakt kennis de zoute omstandigheden, de invloeden van eb, vloed, de bijzondere plantengroei en de vele vogels. Bij eb bestaat de mogelijkheid om een stuk over het wad te lopen.

Kortom: dé kans om Werelderfgoed Waddenzee vanaf de vaste wal mee te maken.

Boek nu

Deel deze pagina