Ontdek Holwerd en de kwelder met de boswachter

Ontdek Holwerd en de kwelder met de boswachter

Beleef de kwelders en maak kennis met het dorp Holwerd. Op zowel zaterdag als zondag kun je meewandelen met de boswachter van Staatsbosbeheer en de wadgids van de Waddenvereniging. Er valt heel wat te zien en te vertellen over dit boeiende gebied. Holwerd biedt historie, ambitie en vooral veel natuurschoon. We starten in Holwerd met een bijzonder verhaal in het pittoreske dorpscentrum. Ooit was het een welvarend waddenkustdorp met bijna stadsrechten, nu een krimpdorp waar de leegloop van de laatste decennia illustratief is. Gelukkig keert het tij dankzij het plan Holwerd aan Zee.

Via het Ommetje Holwerd met vogel- en bloemenakkers bezoeken we de kwelder achter de grote zeedijk. Staatsbosbeheer heeft het gebied afgelopen jaar toegankelijk gemaakt voor natuurliefhebbers met een vogelplas en een prachtig uitzichtpunt. Je maakt kennis de zoute omstandigheden, de invloeden van eb, vloed, de bijzondere plantengroei en de vele vogels. Kortom: dé kans om Werelderfgoed Waddenzee vanaf de vaste wal mee te maken.

We starten in Holwerd bij het projectburo van Holwerd aan Zee om 13.30 uur, het adres is Fiskwei 30. Voor opgave en informatie kan er contact opgenomen worden via het volgende telefoonnummer: 06 22483817.

Deel deze pagina