Sense of Place: Op pad met Joop Mulder

Sense of Place: Op pad met Joop Mulder

Sense of Place wil het onzichtbare zichtbaar maken: de langzame, onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is, deels vergeten cultuurhistorie, maar ook de onderschatte schoonheid van het prachtige UNESCO Werelderfgoed. Initiatiefnemer en creatief directeur van Sense of Place, Joop Mulder werd daarbij geïnspireerd door een quote van Marcel Proust die zei: "De échte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar het hebben van nieuwe ogen."

In het kader van Dag van het Wad neemt Sense of Place je graag mee op pad in het Waddengebied om je met nieuwe ogen naar het Waddengebied te laten kijken. Joop Mulder zal daarbij zelf als gids optreden. Joop vertelt over het unieke karakter van het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied, over natuur & milieu, cultuur, historie, watermanagement, en natuurlijk over zijn droom: Sense of Place. Een dagvullend programma om het prachtige Waddengebied door de bril van Joop Mulder te zien.

Op zaterdag 30 juni rond 10:00 uur 's ochtends vertrekt de tour per bus vanaf Leeuwarden naar het Waddengebied. We kunnen nu al verklappen dat dit geen gewone busreis gaat worden! Op locatie aangekomen wordt iedereen een E-Bike aangemeten waarmee de rest van de tour in het Waddengebied wordt afgelegd (ca 18 km). Joop neemt je mee langs verschillende bijzondere plekken in het gebied. Het programma is inclusief lunch en duurt tot ongeveer 16:00 uur waarna men per bus weer teruggebracht wordt naar Leeuwarden. De exacte invulling is een verrassing.

In het kader van Dag van het Wad wordt deze tour je gratis aangeboden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@sense-of-place.eu met als onderwerp ‘Sense of Place: op pad met Joop Mulder’. Vermeld daarbij met hoeveel personen je deel wilt nemen. Verdere informatie over de dag zelf wordt je later per mail toegezonden.

Let op: er zijn alleen E-Bikes met volwassen framematen beschikbaar.

Datum: Zaterdag 30 juni

Locatie: vertrek vanuit Leeuwarden

Deelname: Gratis toegankelijk | aanmelden verplicht

Deel deze pagina