Kerend Tij Leeuwarden

Kerend Tij Leeuwarden

Sense of Place & Places of Hope | Waddenkelder, Bruno Doedens

Kerend Tij
In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 brengt Sense of Place het Wad naar de stad onder de noemer 'Kerend Tij'. Twee kunstprojecten in het centrum van Leeuwarden die je vertellen over de grote schoonheid en het unieke karakter van het Waddenlandschap.

Kerend Tij | Waddenkelder
Landschapsarchitect Bruno Doedens brengt in de kelder van de Kanselarij een ode aan de Wadden. Slenken, zandbanken, wadden, stranden en duinen, een bijzonder landschap, altijd in beweging. Laat je in de Waddenkelder verrassen door de dynamiek van het getij en ervaar met je blote voeten in het zand de cyclus van eb en vloed, samengebald in één minuut.


Dag: Zaterdag 30 juni & zondag 1 juli 12:00 tot 17:00 uur

Plaats: Kanselarij Leeuwarden

Gratis toegankelijk

 

Kerend Tij | Waterpanorama
In het Waterpanorama in de binnentuin van het Aegongebouw, word je omringd door het Waddengebied. Op een verhoogd podium sta je in een abstracte weergave van eb en vloed en hoor je de geluiden van het Wad. Een architectonische installatie ontworpen door Alex van de Beld. Het panorama van de kunstenaars Irem Kaneli en Stijn Smit is geschilderd met Waddenklei. De soundscape is van Tristan Visser.

Sense of Place & WaterConnecting | Waterpanorama, Alex van de Beld, Irem Kaneli & Stijn Smit, Tristan Visser
 

Dag: Zaterdag 30 juni 09:00 tot 17:00 uur

Plaats: Binnentuin Aegongebouw Leeuwarden

Gratis toegankelijk

Deel deze pagina