Wadlooptocht Engelsmanplaat

Wadlooptocht Engelsmanplaat

Op zaterdag 30 juni vindt er vanuit Wierum een prachtige wadlooptocht plaats naar de Engelsmanplaat. Een mooie ervaring om letterlijk met de 'voeten in de klei' kennis te maken met het unieke karakter van het Waddengebied. De Engelsmanplaat, in het Fries De Kalkman genaamd, is een dynamische zandplaat die ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog op ongeveer vijf kilometer afstand van de Friese kust. De plaat herbergt verschillende soorten broedvogels en is een populaire rustplaats voor zeehonden.

Tijdens de tocht naar de Engelsmanplaat loopt je met name direct na de start door wat slik, het merendeel van de ondergrond is echter zanderig en hard. Het huisje op palen en het baken zijn kenmerkend aan de horizon. De circa twaalf kilometer lange tocht (heen en terug) duurt ongeveer vier uur, inclusief een rustpauze op de plaat. De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar.

Voor deze wadlooptocht dien je je vooraf aan te melden (zie link onder de tekst). Het verzamelpunt voor de tochten naar Engelsmanplaat is in café De Kalkman te Wierum. Hier kunt je je om 15:30 uur melden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân en ontvang je een deelnemerskaart. Na het verzamelen vertrek je met eigen auto naar de startplaats (afstand plusminus 1 kilometer), waar voldoende parkeergelegenheid is.

Aanbieder: Wadloopcentrum Fryslân, Wadlooptocht Engelsmanplaat
Dag: Zaterdag 30 juni, 15:30 uur

Locatie: Café De Kalkman, Wierum

Kosten: 12,00 euro

Vooraf reserveren is aan te raden en kan hier.
 

 

Deel deze pagina