Naar de meeuwenkolonie Terschelling

Naar de meeuwenkolonie Terschelling

Dag van het Wad 2018

Terschelling pakt uit tijdens de Dag van het Wad. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vieren we het 9 jarig bestaan van de Unesco Werelderfgoed status van de Waddenzee. Een internationaal feest dat ook op Terschelling gaat plaatsvinden.

Unieke activiteiten
Om bezoekers de schoonheid van dit pure natuurgebied te laten beleven zijn er tal van activiteiten die uniek te noemen zijn. Je kunt in een kano ontwaken bij de zeehonden, een wadlooptocht in de avond met oesters proeven, eenmalig de nacht doorbrengen op de Boschplaat, naar de meeuwenkolonie en meer… Lees hier alles over de bijzondere excursie.

Naar de meeuwenkolonie
Een bijzondere anderhalf uur durende excursie in dit prachtige natuurgebied waarbij het wonderlijke leven van de meeuw centraal staat. Ook de vele planten- en vogelsoorten, weidse vergezichten over kwelders, duinen, Noord- en Waddenzee maken het een unieke ervaring. De Boschplaat is gekwalificeerd als Europees Natuurreservaat en maakt deel uit van het Werelderfgoed.

Trek voldoende tijd uit voor de fikse fiets/wandeltocht naar het startpunt en neem vooral eten en drinken mee.

De afstand vanaf de Wierschuur in Oosterend tot het startpunt voorbij paal 22 is ongeveer 8 km en voert voor de helft over een hobbelig zandpad.

Eenmalig in het kader van de Dag van het Wad op 30 juni van 12:00 tot 13:30 uur.

Midden op de Boschplaat onder de stuifdijk, 200m voorbij paal 22 (voorbij de vogelwachterskeet bovenop de stuifdijk).
 

 

Boek nu

Deel deze pagina