Zwemmen met zeehonden VR & Infohoek WEC Lauwersoog

Zwemmen met zeehonden VR & Infohoek WEC Lauwersoog

Kom jij ook zwemmen met zeehonden?

Aanbieder: Zeehondencentrum

Startlocatie: : Het Informatie Paviljoen - Waddenkwartier Lauwersoog

Tijdstippen: doorlopend vanaf 11.00 tot 17.00 uur

Omschrijving: Kom virtueel zwemmen met zeehonden, en zie van dichtbij hoe deze dieren zich soepel en lenig door het water bewegen. Wil je ook een kusje van een zeehond? Zet dan de 3D VR op in het HIP in Lauwersoog.

Met de bekendmaking van het indrukwekkende ontwerp van de Deense architect Dorte Mandrup, is onlangs het officiële startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van het Werelderfgoed Centrum Waddenzee in Lauwersoog. Het centrum zal naar verwachting in 2020 haar deuren openen en wordt de 'Vertrekhal' voor activiteiten op en rond de Waddenzee. Het plan voor het WEC is in samenwerking met diverse natuur- en milieuorganisaties tot stand gekomen. Initiatiefnemer van het nieuwe Werelderfgoed Centrum is de Stichting Werelderfgoedcentrum Waddenzee, die zowel samenwerkt met een consortium van private ondernemers als met een stuurgroep van provincie Groningen, gemeente De Marne, Staatsbosbeheer, Zeehondencentrum Pieterburen en Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog.

In het HIP is tijdens de Dag van het Wad een 'desk' ingericht met informatie over de plannen, het ontwerp en het tijdspad van het WEC. Tevens is er informatie verkrijgbaar over Waddenzee Werelderfgoed.

Deelname:  gratis

Deel deze pagina