Nacht van de Nacht wandelexcursie op het Noarderleech

Marrum

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseren wij een speciale wandelexcursie door het buitendijkse gebied het Noarderleech, nabij Nieuwebildtzijl. In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden...

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseren wij een speciale wandelexcursie door het buitendijkse gebied het Noarderleech, nabij Nieuwebildtzijl. In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden op zijn mooist.

Ervaar echte duisternis langs waddenkust ‘s Avonds laat de natuur zich van een andere kant zien. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. We laten ons pad verlichten door de maan en sterrenhemel. Dit buitendijkse gebied is als geen ander geschikt om de duisternis nog écht te ervaren en de adembenemende sterrenhemel waar te nemen. Op een mooie heldere avond kunnen we met een beetje geluk de Waddeneilanden zien liggen. Een unieke ervaring op een nog echt donkere plek.

Behoud van de donkere nacht De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Door het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd, die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Hiermee willen diverse natuurbeschermingsorganisaties mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent namelijk maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog; Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de Nacht van de Nacht kunnen mensen genieten van de donkere nacht en wordt het onderwerp lichtvervuiling breed onder de aandacht gebracht.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
26 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.