Filmvertoning Silence of the Tides

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Groningen

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Op zaterdag 21 oktober 2023 wordt in de bioscoop van het Groninger Forumgebouw de film 'Silence of the Tides' (2020) vertoond. Deze filmvoorstelling is een onderdeel van de negende editie van het Groningse Schnitgerfestival, een muziekfestival rondom de historische Groninger orgels. In de film 'Silence of the Tides’ worden de magische beelden van de ruimte en zee van de Wadden verklankt door een Schnitgerorgel dat in de Alte Kirche op het waddeneiland Pellworm staat. Daarmee past de film uitstekend bij het festival. 

De vertoning van de film wordt omlijst met een korte inleiding in de Martinikerk door vertelkunstenaar Frank Belt, en orgelspel (op het Schnitgerorgel in de Martinikerk) van Birgit Wildeman, die ook in de film speelt. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes. Wij denken dat het al met al een heel mooie programma is voor zowel liefhebbers van orgels als liefhebbers van de Wadden.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Wanneer:
t/m 21 oktober 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 30,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Filmvertoning Silence of the Tides

Nieuwe Markt 1
9712 KJ Groningen
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer Informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.