Exposities in de kerk van Westernijkerk

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Kerk Westernijtsjerk, Marrum

De kerk van Westernijkerk is prachtig gelegen aan de Waddenkust nabij Marrum. In de kerk is een permanente tentoonstelling over de kerk en het eertijds bijbehorende landgoed Jeppemastate en haar bewoners.

De kerk van Westernijkerk is prachtig gelegen aan de Waddenkust nabij Marrum. In de kerk is een permanente tentoonstelling over de kerk en het eertijds bijbehorende landgoed Jeppemastate en haar bewoners. Daarnaast is er komende zomer is een expositie van luciferkerkjes te zien. Deze zijn van de hand van Frits Jansen (1926-2002) uit Cornjum. Zo’n 45 jaar lang bouwde Frits Jansen tientallen kerkmodellen van lucifers exact op schaal.

Na zijn overlijden heeft hij alle kerken aan de stichting Alde Fryske Tsjerken nagelaten. Vanaf 1 juli tot en met 30 september is een deel van deze collectie elke zaterdag te zien in de kerk van Westernijkerk, van 13.30-17.00 uur.  Op 9 september (Monumentendag) is de kerk open van 10.00 tot 17.00 uur. Op die dag laat Tjeerd van Dijk uit Marrum zijn mineralen-collectie zien. Hij is zelf aanwezig om daarover te vertellen. In verband met de Landschapstriënnale is de kerk ook de overige zaterdagen in september open van 13.30-17.00 uur.

Wanneer:
t/m 30 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Exposities in de kerk van Westernijkerk
Kerk Westernijtsjerk

Jepmaloane 2
9073 TS Marrum
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.