Jeroen Toirkens: Waddenbaai

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Den Oever

Vanaf 7 september zijn de foto’s van documentair fotograaf Jeroen Toirkens te zien in een tentoonstelling over de Waddenbaai in de Oosterlanderkerk Noord-Holland in Den Oever. Hij heeft gefotografeerd op Wieringen en Texel.

Ieder jaar verstrekt het Noord-Hollands archief een opdracht aan een fotograaf om een reportage te maken voor de beeldcollectie Provinciale Atlas die het Noord-Hollands Archief voor de provincie Noord-Holland beheert. Dit jaar brengt documentair fotograaf Jeroen Toirkens het thema ‘Leven met het water’ in beeld. In het kader van de Landschapstriënnale 2023 is Jeroen Toirkens ook gevraagd om zijn interpretatie te geven aan de ‘Waddenbaai’, de ruimte van het Noord-Hollandse wad. Hij heeft gefotografeerd op Wieringen en Texel, waarbij hij vooral inzoomt op de geometrie van het dijklandschap. 

Vanaf 7 september zijn de foto’s van Jeroen Toirkens te zien in een tentoonstelling over de Waddenbaai in de Oosterlanderkerk Noord-Holland, Den Oever. Daarnaast is er een film over zijn aanpak op Wieringen en geven historische kaarten, uit de Provinciale Atlas, informatie over de veranderingen van het Noord-Hollandse waddenkustlandschap. 

Jeroen Toirkens: “Voor deze opdracht ben ik het gebied tussen Den Helder en Den Oever gaan onderzoeken waarbij ik steeds naar de zee en de dijk werd getrokken. Ik werd gefascineerd door de geometrische vormen van het landschap; de horizon, de leegte en de door mensen gemaakte dijk. De kleur van het gras en het grijze van de zee. Het verschil van de zee tussen eb en vloed, de dijk van asfalt of beton. Dat is wat ik heb teruggekregen van het landschap”

Jeroen Toirkens (1971) is bekend van fotoreportages van nomadische eenzaamheid en afgelegen wildernis. Hij heeft een grote affiniteit met sociale documentaire fotografie en een aantal van zijn foto-essays zijn in de internationale pers verschenen. Het project ‘Nomadslife’, waarin hij de nomadische volkeren van het noordelijk halfrond documenteert, begon met een bezoek aan Turkse nomaden in het Bolkar gebergte en resulteerde in een fascinatie voor het traditionele zwervende bestaan van nomadische volkeren en de sociaaleconomische en klimatologische problematiek waarmee deze vandaag geconfronteerd worden.  

Wanneer:
t/m 24 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Jeroen Toirkens: Waddenbaai

Oosterlanderkerk Noord-Holland
Kerkweg 22
1779 GG Den Oever
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.