Fiets-expeditie ‘Van Niets naar Nearne’

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Friesland

Tijdens het weekend Kunst langs de Waddenkust organiseert de club ‘Van Niets naar Nearne’ een expeditie langs het Friese Wad.

Tijdens het weekend Kunst langs de Waddenkust organiseert de club ‘Van Niets naar Nearne’ een expeditie langs het Friese Wad, in de omgeving van de Terp fan de Takomst (locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt).  

Van Niets naar Nearne is een 100 km lange soundscape-tocht langs 7 locaties tussen Het Huis van Niets op de Wieringermeerdijk in de kop van Noord-Holland en Nes aan de Friese Zeedijk in Friesland.   Van Niets naar Nearne (‘Nearne’ is het Friese woord voor nergens) is een 100 km lange soundscape-tocht langs 7 locaties tussen Het Huis van Niets op de Wieringermeerdijk in de kop van Noord-Holland en Nes aan de Friese Zeedijk in Friesland.   Het project Van Niets naar Nearne legt een verbinding daar waar de Afsluitdijk vaak als een grens wordt ervaren of als een brug tussen twee verschillende gebieden, en benadert het waddengebied als één geheel en neemt in meerdere opzichten een ander perspectief aan. Het is daarnaast ook een stimulans om na te denken over de wijze waarop we onze wereld gewoonlijk bekijken, namelijk vooral van buitenaf en vanuit het dominante perspectief van de visuele ervaring. Door letterlijk in deze wereld te gaan staan op 7 locaties waar   audio-installaties worden gecreëerd, ervaren we deze van binnenuit en laten we ze voelen, met als trigger het luisteren. Via het leren luisteren naar de omgeving denken we een rijkere multi-sensorische ervaring te kunnen ontsluiten waarbij alle zintuigen actief zijn.  

De route Van Niets naar Nearne is nog in de maak, maar we geven op 23 september met deze fiets-expeditie en luisterervaring alvast een voorproefje.   Aanmelden kan binnenkort via: dijk.nl

Wanneer:
t/m 23 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Fiets-expeditie ‘Van Niets naar Nearne’

Locatie nog niet bekend
Friesland
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.