Openluchtmuseum Het Hoogeland

Warffum

Het verleden komt tot leven in het hart van het Noord-Groninger dorp Warffum. Ontdek in het Groninger Waddenmuseum Openluchtmuseum Het Hoogeland het platteland van ruim honderd jaar geleden.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kijk rond in twintig oude gebouwen en ervaar hoe de mensen vroeger woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen zijn met zoveel oog voor detail ingericht, dat het lijkt alsof de bewoners even weg zijn.   Noord‐Groningen in de 19de en begin 20ste eeuw: uitgestrekt akkerland omringt kleine dorpjes op de wierden. Grote boerderijen zijn de belangrijkste werkgever.

De meeste mensen in de dorpen verdienen de kost dan ook in de landbouw. Vaak als landarbeider, dagloner, koejongen, ‘lutje meid’ of dienstbode.  Verder wonen in het dorp kleine middenstanders, zoals een schilder, een Joodse slager en een kroegbaas. Er is een school waarvan de koster de hoofdmeester is. Het dorp telt ook een paar notabelen, waaronder de veearts. Al deze bewoners kom je tegen tijdens je bezoek aan het museum. Met de ‘Brief aan de Toekomst’ ontdekken kinderen op hun eigen tempo het dorp van de 19e eeuw. Na afloop kunnen ze hoepelen en steltlopen op het speelplein, of nog wat drinken in Museumcafé Het Spijslokaal.

Wanneer:
t/m 1 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Openluchtmuseum Het Hoogeland

Museum het hoogeland
Schoolstraat 4
9989 AG Warffum
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.