Zie ze vliegen! – themadag Lauwersmeer

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Lauwersoog

Van boerenzwaluw tot bruine kiekendief en van kemphaan tot zeearend: van zoveel vogelvariatie zou je bijna tureluurs worden. Het hele jaar door is het hier een komen en gaan van vogels. Het gebied fungeert als rustpunt en tankstation voor trekvogels die...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Van boerenzwaluw tot bruine kiekendief en van kemphaan tot zeearend: van zoveel vogelvariatie zou je bijna tureluurs worden. Het hele jaar door is het hier een komen en gaan van vogels. Het gebied fungeert als rustpunt en tankstation voor trekvogels die en route zijn. Het Nationaal Park bedient niet alleen vogels, maar ook vogelspotters op hun wenken. De fantastische vogelkijkplekken bieden je de grootste kans en het beste zicht om bijzondere vogels te spotten.

  • Tijdens deze middag kan je tussen 13.30 en 16.00 uur bij Jaap Deenshut vogels kijken. Er staan telescopen en verrekijkers voor je klaar en heb je vragen, dan zullen de deskundigen ter plaatse hun best doen die te beantwoorden.
  • Vanuit het Lauwersnest volgen wij de vogels die gebruik maken van de Oost-Atlantische trekroute. We laten je de reizen van een aantal vogels zien en door de vogelringen kom je meer te weten over het trekgedrag van vogels.
  • Deskundigen vertellen je over het werken met en voor vogels.

Voor kinderen is er deze middag ook genoeg te doen. Pak een schepnet en ga vissen in het water van de natuurspeelplaats. Wat leeft er in het water? Welke waterbeestjes kan je ontdekken? Je kunt het zelf ontdekken met een zoekkaart. Ondertussen stellen wij een aantal vogels aan je voor die dit soort lekkere hapjes uit het water vissen. Ook kan je braakballen pluizen of doe een leuke vogelquiz!

Voor wie
Voor iedereen

Kosten
Gratis

Aanmelden
Aanmelden is niet nodig

Wanneer:
t/m 14 oktober 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Zie ze vliegen! – themadag Lauwersmeer

Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.