Pinkstertocht droogvallen

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Lauwersoog

Uniek in Friesland: zeiltocht over Waddenzee Unesco Werelderfgoed, wachten tot het eb wordt zodat het schip droogvalt om vervolgens van boord te gaan om te lopen over de bodem van de zee.

Uniek in Friesland: zeiltocht over Waddenzee Unesco Werelderfgoed, wachten tot het eb wordt zodat het schip droogvalt om vervolgens van boord te gaan om te lopen over de bodem van de zee.

Pinkstermaandag organiseert de Willem Jacob een droogvaltocht op het wad.

Vanaf Lauwersoog ga je om 08.00 uur aan boord. Na een introductie worden de zeilen gehesen. Wie wil mag actief meehelpen met het zeilen. De schipper zoekt een plek om droog te vallen. Na ongeveer een uur kan je over de bodem van de zee lopen en gaan ontdekken wat er allemaal op en onder het zand leeft. De kok maakt ondertussen een heerlijke lunch. Zodra het vloed wordt, komt het schip weer los en worden de zeilen gehesen. Rond 16.00 uur is het schip weer terug in de haven van Lauwersoog.

Kosten: € 87,- pp, kinderen t/m 12 jaar € 57,- pk, lunch € 16,- pp.

Werelderfgoed

Wadlopen is een unieke belevenis door één van de mooiste en bijzonderste natuurgebieden van Nederland. De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en in 2018 tot mooiste natuurgebied van Nederland. Tijdens de wadlooptocht beleef je het Wad als nooit tevoren.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind en zeker in de nacht kan het flink afkoelen, ook zomers. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Wanneer:
t/m 29 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 57,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Pinkstertocht droogvallen

Tegenover restaurant Schierzicht
Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Route planen

vanaf jouw locatie

Bezoek de website


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.