De Pingjumer Gulden Halsbân: Icoon of Pionier?

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar
Abgesagt

Pingjum

Een tweeluik (twee avonden) met de film “De Dijk” van Jeroen Hoogendoorn, speelfilm “Pionier” van Nieuw Atlantis / Gouden Land, lezing door archeologe SWF Yvonne Boonstra, en wandeling over de Pingjumer Halsbân.

Een tweeluik (twee avonden) met de film “De Dijk” van Jeroen Hoogendoorn, speelfilm “Pionier” van Nieuw Atlantis / Gouden Land, lezing door archeologe SWF Yvonne Boonstra, en wandeling over de Pingjumer Halsbân. Alles rond het thema : “Landschap van betekenis”.De Pingjumer Gulden Halsbân, een van de oudste dijken van Europa, ligt als een ring om het dorp Pingjum in Friesland heen. Ooit diende het als een belangrijke zeewering.

Na decennia van verval en verwaarlozing ontstaat er eindelijk erkenning voor dit landschappelijk icoon. Maar…met een monumentale status ben je er nog niet. Heeft een eeuwenoude dijk nog betekenis in een hedendaags landschap? De boer geeft niet zomaar zijn land op voor natuur, voor Erfgoed. De boer heeft het land écht nodig om uit te breiden. Maar… als de boer kon kiezen…

Wanneer:
t/m 19 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 6,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie De Pingjumer Gulden Halsbân: Icoon of Pionier?

Victoriuskerk
Grote Buren 8
Pingjum
Route planen

vanaf jouw locatie

Reserveren

Achtung! Dieses Event wurde abgesagt.

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.