Fay Lovsky en Laurens Joensen

Fay Lovsky en Laurens Joensen kwamen elkaar zo’n ooit tegen in het Amsterdamse Comedycafé Toomler. Ze speelden elk wat eigen liedjes, werde…

Fay Lovsky en Laurens Joensen kwamen elkaar zo’n ooit tegen in het Amsterdamse Comedycafé Toomler. Ze speelden elk wat eigen liedjes, werden elkaars fan en besloten samen te gaan optreden. Fay Lovsky had al aardig wat muzikale kilometers gemaakt sinds 1982. Zij zingt en bespeelt diverse instrumenten, waaronder de zingende zaag en de theremin; een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren. Fay Lovsky heeft vele albums uitgebracht, prijzen gewonnen en aan veel uiteenlopende projecten en voorstellingen meegewerkt. Laurens Joensen won in december 2001 de publieksprijs op het Cameretten-festival. Hij is gitarist, componist en singer-songwriter. Joensen zingt niet alleen in het Nederlands maar ook in het Faröers, de taal van zijn vader. Zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen, zijn vader uit de Faröer eilanden, een groep eilanden onder IJsland. Hij is actief als soloartiest, producer en gitarist van oa. Yentl en de Boer en maakt muziek voor vele muziektheaterprojecten.

Samen spelen Laurens en Fay ook in de progressieve bluegrassband Steam Power.

Het is een bijzondere combinatie: Fay met haar Americana en speelgoedmuziek invloeden, Laurens met zijn wonderlijke en humoristische Nederlandstalige teksten, klassieke gitaar en bluegrass-muziek. Maar alle stijlen passen goed bij elkaar: de zingende zaag gaat goed samen met een flattopgitaar, de theremin met de banjo, en hun stemmen mengen prachtig.

When

  • Saturday the 11th of june 2022 at 15:00
    at 19:30

Contact

Address:
Eetcafé de Boerderij
Schoolweg 2 a
9911 PA Oosterwijtwerd
Plan your route
Distance:

Reserve

Tickets

Location

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.