Labyrintwandeling in de Mariakerk

Sorry, this event is not available anymore

Oosterwijtwerd

In de Mariakerk van Oosterwijtwerd kan elke laatste weekend van de maand het labyrint worden gelopen. Het labyrint is een oeroud, over de hele wereld verspreid symbool, een patroon van lijnen die samen een weg naar het midden vormen.

Ze komen voor als rotstekeningen van 5000 jaar geleden, gekerfd in het landschap in Peru, met stenen gelegd in Scandinavië, aangeplant in Engeland of afgebeeld op Syrisch aardewerk en in de plavuizen van middeleeuwse kerken. Het labyrint is symbool voor de pelgrimsreis van de ziel, of voor de levensweg van iedere mens.

Vaak worden de woorden labyrint en doolhof door elkaar gebuikt, maar ze zijn verschillend. In een doolhof zijn meerdere wegen, sommige doodlopend, en je kunt erin verdwalen. Het labyrint kent maar één weg, naar binnen en weer naar buiten. De bedoeling is dat het labyrint rustig en aandachtig belopen wordt. Eerst lijkt de weg direct bij het midden uit te komen, maar voert er dan weer vandaan en moet de hele weg worden gegaan tot het middelpunt. Net als de levensweg gaat de weg van het labyrint nooit in een rechte lijn.

Het labyrint in de Mariakerk is geprint op een stuk zeildoek ter grootte van het koor van de kerk.
Ieder kan komen lopen. Het is een meditatie-in-beweging. Er ligt informatie voor wie zich er iets meer in wil verdiepen.

Wanneer:
t/m 31 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Labyrintwandeling in de Mariakerk

Dorpsstraat 29
9911 PB Oosterwijtwerd
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.