Zoetwater Zwerftocht op het Lauwersmeer

Lauwersoog

Al varend en fietsend het zoete water en land van het Lauwersmeer verkennen? Stap dan aan boord van de Blijdschap en ‘zwerf’ mee op de verhalen van dit unieke natuurgebied. Boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer, kenner bij uitstek van dit gebied,...

Al varend en fietsend het zoete water en land van het Lauwersmeer verkennen? Stap dan aan boord van de Blijdschap en ‘zwerf’ mee op de verhalen van dit unieke natuurgebied. Boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer, kenner bij uitstek van dit gebied, vertelt meer over de afsluiting van de Lauwerszee naar Lauwersmeer en welke veranderingen dit met zich mee heeft gebracht voor vogels, vissen en planten. Tuur met Jaap mee over meer en land en spot mogelijk lepelaars, bergeenden, konikpaarden, atalanta vlinders.

We meren aan aan de steiger bij natuurdorp Suyderoogh waar fietsen gereed staan voor een korte fietstocht (2 km) naar het Activiteitencentrum Lauwersnest. Hier is van alles te zien over dit unieke Nationale Park dat ook Dark Sky Park is. Heb je vragen? Enthousiaste vrijwilligers helpen je graag. Het is heerlijk toeven op en rond het terrein van het Lauwersnest. Je loopt zo de natuur in! 

Na ongeveer een uurtje stappen we weer op de fiets en fietsen terug naar de aanlegsteiger. De Blijdschap ligt klaar en vaart ons zo ‘zoet’jes aan terug naar de haven van Lauwersoog. Onderweg spot je vast nog van alles aan planten, dieren en andere artefacten die te maken hebben met het Lauwersmeer. Vink je ze mee af op onze ‘Zoete Zwerfkaart’?

Voor wie
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Kosten
Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar: € 45,00 | Kinderen tot 12 jaar: € 35,00 | Incl. : Vaartocht met de Blijdschap, begeleiding gids Staatsbosbeheer en fietshuur

Aanmelden
Aanmelden kan via volgende link: : Zoetwater Zwerftocht Lauwersmeer | Waddenschipper.com

Wanneer:
13 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Zoetwater Zwerftocht op het Lauwersmeer

Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.