Monnikenwerk, Elisabeth Donkers

St. Nicholas Church Eastrum (Oostrum), Oostrum

 Van 17 juli t/m 21 augustus is er weer Monnikenwerk in Noard-East Fryslân. Zes woensdagen zoeken kunstenaars de stilte van oude kerken en laten zich inspireren door de gewijde ruimten en het omringende landschap.

Monnikenwerk 2024

 Van 17 juli t/m 21 augustus is er weer Monnikenwerk in Noard-East Fryslân. Zes woensdagen zoeken kunstenaars de stilte van oude kerken en laten zich inspireren door de gewijde ruimten en het omringende landschap. Omdat kunstenaars tijdens de zes weken steeds aan hun kunstwerk verder werken krijgen bezoekers de kans met kunstenaars in gesprek te gaan over werk dat nog niet af is. Dit is voor de kunstenaars soms kwetsbaar maar het is voor bezoekers vaak erg boeiend. Bezoekers zijn welkom op de woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur.

De deelnemende kerken in Noard-East Fryslân zijn dit jaar de kerk van Eastrum, Jouswier, Nijewier en Wetsens. Vier kunstenaars verbinden zich op hun eigen wijze aan hun kerk en monnikenwerk. Elisabeth Donkers gaat werken in Oostrum, Coby Prins in Jouswier, Lisette Durenkamp in Nijewier en Hermine Stam in Wetsens. Op de website www.monnikenwerk.nu vertellen ze iets over hun plannen.

De route tussen de kerken is goed te fietsen. Bezoekers zijn altijd erg enthousiast over de combinatie van het weidse landschap en de verstilde kunst die in de kerken te zien is.

De toegang is gratis.

Ook in Noord en Oost Groningen wordt in dezelfde periode Monnikenwerk georganiseerd. Ook daar werken kunstenaars in oude kerken langs een fietsroute. Meer informatie over deze routes is te vinden op www.monnikenwerk.nu.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette Durenkamp, 06- 22621672 of lisettedurenkamp@knid.nl

Tijdstip
17.00 - 20.00 uur

Entree
gratis, vrijwillige bijdrage welkom

Wanneer:
21 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Monnikenwerk, Elisabeth Donkers
St. Nicholas Church Eastrum (Oostrum)

Terpleane 11
9125 EE Oostrum
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.