De Pingjumer Gulden Halsbân: Icoon of Pionier?

Sorry, this event is not available anymore
Canceled

Pingjum

Een tweeluik (twee avonden) met de film “De Dijk” van Jeroen Hoogendoorn, speelfilm “Pionier” van Nieuw Atlantis / Gouden Land, lezing door archeologe SWF Yvonne Boonstra, en wandeling over de Pingjumer Halsbân.

Een tweeluik (twee avonden) met de film “De Dijk” van Jeroen Hoogendoorn, speelfilm “Pionier” van Nieuw Atlantis / Gouden Land, lezing door archeologe SWF Yvonne Boonstra, en wandeling over de Pingjumer Halsbân. Alles rond het thema : “Landschap van betekenis”.De Pingjumer Gulden Halsbân, een van de oudste dijken van Europa, ligt als een ring om het dorp Pingjum in Friesland heen. Ooit diende het als een belangrijke zeewering.

Na decennia van verval en verwaarlozing ontstaat er eindelijk erkenning voor dit landschappelijk icoon. Maar…met een monumentale status ben je er nog niet. Heeft een eeuwenoude dijk nog betekenis in een hedendaags landschap? De boer geeft niet zomaar zijn land op voor natuur, voor Erfgoed. De boer heeft het land écht nodig om uit te breiden. Maar… als de boer kon kiezen…

Wanneer:
t/m 19 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 6,-
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find De Pingjumer Gulden Halsbân: Icoon of Pionier?

Victoriuskerk
Grote Buren 8
Pingjum
Plan your route

from your location

Reserveren

Warning! This event has been canceled.

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.