Pop-up shop | Ben zo terug

Leeuwarden

In Leeuwarden opent de pop-up shop Ben zo terug: een shop waarin uitsluitend souvenirs, shirts, prints en kunst worden verkocht die door Friese makers zijn gemaakt.

In Leeuwarden opent de pop-up shop Ben zo terug: een shop waarin uitsluitend souvenirs, shirts, prints en kunst worden verkocht die door Friese makers zijn gemaakt. Zo wil de organisatie creatieven ondersteunen, leegstand in de binnenstad gebruiken en het aanbod in de stad verrijken.

Ben zo terug
Het concept is ontwikkeld door Koen Haringa, en wordt georganiseerd met onder meer makers Marleen Stoelwinder en Alex Wening. De titel verwijst naar het briefje van de winkelier die er eventjes niet is, maar door Corona komen sommige winkelier helemaal niet terug. De leegstand die daardoor ontstaat wordt met Ben zo terug gebruikt om tijdelijk Friese makers uit de cultuursector de kans te geven om meer werk te verkopen, en tegelijk de binnenstad aantrekkelijk te houden. Op langere termijn wordt onderzocht wat voor creatieve makers meer verdienmogelijkheden zijn, door bijvoorbeeld aan toeristen een lokaal gemaakt alternatief te bieden op de Made in China-souvenirs en cadeaus. Ben zo terug wordt ondersteund met Corona-steungeld van gemeente Leeuwarden en Provincie Friesland, en wordt in samenwerking met het binnenstadsmanagement en platform Mooiedingenmakers georganiseerd.

Made in Friesland
De shop opent op Over de Kelders 28 op 2 november en is vanaf dan tot Kerst vijf dagen per week geopend. Er worden uiteenlopende ‘mooie dingen’ verkocht van ruim 25 Friese makers. Te denken valt aan cadeaus en souvenirs zoals postcards, posters, foto’s, zeefdrukken, shirts, nice-to-haves, kunst, boekjes en spellen. Het assortiment wordt doorlopend aangevuld.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Pop-up shop | Ben zo terug

Over de Kelders 28
Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info hier!


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.