Waddenkwartier HIP

Lauwersoog

We zijn aangekomen op het “Waddenkwartier”. Bij het donkergrijze HIP (Het Informatie Punt) vind je allerlei toeristische informatie over de omgeving.

Deze locatie is onderdeel van de Haventour Lauwersoog van Waddengoud en ’t Ailand Lauwersoog

We zijn aangekomen op het “Waddenkwartier”. Bij het donkergrijze HIP (Het Informatie Punt) vind je allerlei toeristische informatie over de omgeving. De Waddenloods, naast het HIP, wordt gebruikt door onder andere Staatsbosbeheer en Stichting Geïntegreerde Visserij voor educatie en onderzoek. En het gebouwtje helemaal op de kop is van de Havendienst. De havenmeester heeft vanaf daar goed zicht op alles wat er in de haven gebeurt. Er zijn plannen om op deze plek een groot Wereld Erfgoed Centrum te bouwen. Als dat er komt, dan gaan de huidige gebouwen van het Waddenkwartier weg. Maar nu zijn de blauwwitte spuisluizen (links van je) de hoogste bouwwerken van Lauwersoog. Als het laag water is op het Wad, dan hijsen dikke kabels over grote katrollen de schotten omhoog, zodat het zoete water uit het Lauwersmeer naar de Waddenzee kan stromen.

Vanaf hier lopen we terug langs Restaurette Schierzicht, richting Restaurant Sterkenburg met de gekleurde punten. Bij de grote houten trap gaan we de dijk op.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Waddenkwartier HIP

Haven 6
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Haventour Lauwersoog


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.