Koffiebranderij Baken

Oost-Vlieland

In 2020 verhuisde Marijke naar Vlieland. Ze gaat het avontuur van het ondernemerschap aan, binnenkort opent haar koffiebranderij ‘Baken Vlieland’, een micro branderij die is ontstaan uit passie voor koffie.

In 2020 verhuisde Marijke naar Vlieland. Ze gaat het avontuur van het ondernemerschap aan, binnenkort opent haar koffiebranderij ‘Baken Vlieland’, een micro branderij die is ontstaan uit passie voor koffie en de wens om dit op circulaire en duurzame wijze uit te voeren.

Door groene koffiebonen te branden op een elektrische koffiebrander, aangestuurd door zonne-energie, wordt er gemiddeld 90% minder CO2 uitgestoten dan koffie uit een reguliere branderij die draait op fossiele brandstof. Ook de herkomst van de koffiebonen nemen wij extra onder de loep, het verpakkingsmateriaal is recyclebaar en het afvalproduct wordt gebruikt door de oesterzwammenkwekers op Vlieland.

Van afvalproduct naar grondstof
De vers gebrande koffiebonen zijn langzaam gegaard en gaan direct naar de consument.
Zo is een kopje Baken niet alleen verantwoord maar zijn ook alle aroma's bewaard gebleven. Zo smaakt dat kopje koffie toch net iets beter, nietwaar?

Koffiebranderij Baken Vlieland biedt via de website verschillende workshops en cursussen aan.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koffiebranderij Baken

Baken Vlieland
Havenweg 66
8899 BC Oost-Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.