Toolkit voor ondernemers

Op zaterdag 25 juni vieren we met z’n allen dat de Waddenzee al dertien jaar de status van UNESCO Werelderfgoed heeft. Tijdens de Dag van het Wad willen we inwoners en toeristen mee laten genieten van hoe mooi - en tegelijkertijd hoe kwetsbaar - dit gebied is. De Waddenzee heeft deze status gekregen vanwege zijn natuurlijke kracht en dynamiek, omdat het een uniek en gevarieerd gebied is. En omdat het een relatief jong en oorspronkelijk gebied is, is het voor vele trekvogels een belangrijke tussenstop. Op drie verschillende locaties in het gebied vieren we deze verjaardag. Jij als ondernemer uit het waddengebied kunt hier aan meedoen.

Waaruit bestaat de toolkit?

In deze toolkit vind je beeldmateriaal, een verjaardagsvideo en voorbeeldteksten voor op social media. Allemaal gratis beschikbaar voor ondernemers, zodat we met z’n allen de Dag van het Wad meer onder de aandacht kunnen brengen. De video is vlak voor de Dag van het Wad beschikbaar. We vragen je deze video te bewaren voor 25 juni. Het idee is dat we de video die dag massaal delen op onze social media kanalen. 

Let op! Wanneer je het beeldmateriaal gebruikt, vermeld dan altijd de fotograaf. De naam van de fotograaf is te vinden in de bestandsnaam van de betreffende foto. 

Beeldmateriaal - Klik op de afbeelding om te downloaden

Verjaardagsvideo - Vier jij met ons mee?

Voorbeeldteksten voor social media - De teksten kun je kopiëren en plakken of naar eigen wens aanpassen

Social media tekst voorafgaand aan Dag van het Wad:

Zaterdag 25 juni is het de Dag van het Wad. We vieren dan alweer de 13de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. Ontdek jij het waddengebied? Kom langs op één van de hoofdlocaties of bezoek een ondernemer die zijn deuren voor je opent! Zien we je dan? 

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor het programma op de hoofdlocaties en andere activiteiten. 

Social media tekst tijdens Dag van het Wad (in de ochtend plaatsen):

Dag van het Wad

Vandaag vieren we de 13de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. Zien we je vandaag op één van de locaties of bij een ondernemer?

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor het programma en alle activiteiten. 

(hier kun je dan de verjaardagsvideo bij plaatsen, volgt later)

Waarom UNESCO Werelderfgoed

Van Texel tot Bad Nieuweschans in Nederland en van Wilhelmshaven in Duitsland tot Esbjerg en Fanø in Denemarken, de hele Waddenzee is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Op 26 juni 2009 kregen het Nederlandse en Duitse deel de eretitel; het Deense wad volgde op 23 juni 2014. Door deze erkenning staat de Waddenzee op gelijke voet met beroemde natuurgebieden als Yellowstone Nationaal Park in de Verenigde Staten en Great Barrier Reef in Australië. We vertellen je graag meer over de Unesco-status en waarom de Waddenzee van grote waarde is voor onze planeet.

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.