Toolkit voor ondernemers

We vieren tijdens de Dag van het Wad alweer de 12de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. Samen staan we stil bij dit unieke gebied en laten we bezoekers kennismaken met de Waddenzee en brengen we de kwetsbaarheid van dit prachtige gebied onder de aandacht. De Waddenzee heeft deze status gekregen vanwege zijn natuurlijke kracht en dynamiek, omdat het een uniek en gevarieerd gebied is. En omdat het een relatief jong en oorspronkelijk gebied is, is het voor vele trekvogels een belangrijke tussenstop.

 

In deze toolkit vind je beeldmateriaal en voorbeeldteksten voor op social media. Allemaal beschikbaar voor jullie, zodat we met z’n allen de Dag van het Wad meer onder de aandacht kunnen brengen. Daarnaast is binnenkort ook een verjaardagsvideo beschikbaar. We vragen je deze video te bewaren voor 26 juni, zodat we ‘m dan massaal kunnen delen op onze social media kanalen.

Let op! Wanneer je het beeldmateriaal gebruikt, vermeld dan altijd de fotograaf. De naam van de fotograaf is te vinden in de bestandsnaam van de betreffende foto. 

Beeldmateriaal - Klik op de afbeelding om te downloaden

Verjaardag vieren tijdens Dag van het Wad - Vier jij met ons mee?

Voorbeeldteksten voor social media - De teksten kun je kopiëren en plakken of naar eigen wens aanpassen

Social media tekst voorafgaand aan Dag van het Wad:

Zaterdag 26 juni is het de Dag van het Wad. We vieren dan alweer de 12de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. Ontdek jij het waddengebied? Kies een mooie route uit en ga langs bij verschillende activiteiten en voorproefjes. Zien we je dan? 

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor alle routes, voorproefjes en activiteiten. 

Social media tekst tijdens Dag van het Wad (in de ochtend plaatsen):

Dag van het Wad

Vandaag vieren we de 12de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. Zien we je vandaag?

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor alle routes, voorproefjes en activiteiten. 

(hier kun je dan de verjaardagsvideo bij plaatsen, volgt later)

Waarom UNESCO Werelderfgoed

Van Texel tot Bad Nieuweschans in Nederland en van Wilhelmshaven in Duitsland tot Esbjerg en Fanø in Denemarken, de hele Waddenzee is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Op 26 juni 2009 kregen het Nederlandse en Duitse deel de eretitel; het Deense wad volgde op 23 juni 2014. Door deze erkenning staat de Waddenzee op gelijke voet met beroemde natuurgebieden als Yellowstone Nationaal Park in de Verenigde Staten en Great Barrier Reef in Australië. We vertellen je graag meer over de Unesco-status en waarom de Waddenzee van grote waarde is voor onze planeet.

Lees meer