Koffie

Koffie workshop

We nemen je mee in de wondere wereld van onze koffie.

vanaf € 20,00

We nemen je mee in de wondere wereld van onze koffie, onze bonen maar vooral in de wereld van onze koffiebrander Jesse. Hij ademt koffie! Jesse ontvangst jullie in ons Grand Café en geeft een korte introductie wat jullie te wachten staat.

Dit arrangement is inclusief:

Koffie
1

Koffie rondleiding & presentatie

We nemen je mee in de wondere wereld van onze koffie, onze bonen maar vooral in de wereld van onze koffiebrander Jesse. Hij ademt koffie! Jesse ontvangst jullie in ons Grand Café en geeft een korte introductie wat jullie te wachten staat. Dan neemt Jesse jullie mee voor een korte presentatie over de oorsprong van koffie, de verschillende bonen en het brandproces. Hierna breng je een bezoek aan de koffiebranderij van Post-Plaza, hier kun je zien hoe koffie gebrand wordt. Ook krijg je tijdens deze workshop een heerlijke koffie creatie te proeven van Jesse. Aan het einde van de workshop is er ruimte voor het stellen van vragen. Jesse neemt graag de tijd voor je! Voordat je weggaat krijg je nog een zakje vers gebrande koffie mee voor thuis!

Tijd : 1,5 à 2 uren

Kosten : € 20 per persoon.

Inclusief : koffie workshop van de koffie kenner van Leeuwarden; Jesse Fennema, uitleg in de koffiebranderij van Post-Plaza, kop koffie, zakje vers gebrande koffie om thuis verder mee te oefenen.

Koffie
2

Koffie workshop

In deze koffie workshop komen alle basisvaardigheden aan bod die nodig zijn om op de juiste manier met je apparatuur en koffie om te gaan. We nemen je mee in de wondere wereld van onze koffie, onze bonen maar vooral in de wereld van onze koffiebrander Jesse. Hij ademt koffie! De koffie workshop start om 19.00 uur in ons Grand Café. Uiteraard wil je graag weten met wie je de workshop volgt en wie je buurman of buurvrouw is, een korte introductie is dan ook op zijn plaats. Dan neemt Jesse het woord en zal jou tijdens de mini masterclass alles vertellen over de oorsprong van koffie, de verschillende bonen en het brandproces. Na een korte break ontvangt Lianne, de 2e koffiebrander van Post-Plaza, jou in de branderij. Na die mooie verhalen van Jesse wil je nu wel eens zien hoe het echt in werk gaat. En dan is het tijd voor het echte werk. Jij gaat aan de slag om de lekkerste koffie creaties te maken. We nemen de tijd om jou alle fijne kneepjes van het vak te leren en natuurlijk hoort proeven daar ook bij. Voorkennis is absoluut niet nodig, wij leren je het kunstje wel. Uiteraard is er tijd voor het stellen van vragen, want aan het eind van de workshop staat er een lekker koud glas bier voor je klaar, gemaakt met onze eigen koffiebonen.

Kosten : € 46 per persoon

Inclusief : mini-masterclass mét uitleg in de koffiebranderij van Post-Plaza, koffie workshop van de koffie kenner van Leeuwarden; Jesse Fennema, zakje vers gebrande koffie om thuis verder mee te oefenen, Knilles (bier) en water (met smaak) gedurende de gehele avond

Aantal : minimaal 4 – maximaal 10 personen per avond