Rhib varen

Eilandbeleving Vlieland

Dagbeleving Vlieland met o.a. een unieke wadloopexperience, rescueboat varen, lunch, fietstocht en meer.

10% Korting

's Ochtends vertrekt het gezelschap richting de parel van de Waddenzee; Vlieland! 

8.30                     Aankomst in Harlingen. Waar de “eigen” Veerdienst al klaarligt. Aan boord worden de gasten verwelkomt met koffie, thee  en een eilander lekkernij! Uw eigen vlag hangt vier in de mast!

8.45                     Er wordt koers gezet naar Vlieland! Gedurende de overtocht kunnen de gasten bij mooi weer lekker buiten zitten en genieten van de prachtige vergezichten. Met een beetje geluk worden er ook nog zeehonden gespot!

10.00                   In de verte zien de gasten een snelle rescueboot aankomen. Waar zal die naartoe gaan? Hij komt steeds dichterbij, en tegen alle verwachtingen in, legt de rescueboot aan tegen de veerdienst. De gasten die dat willen nemen plaats in groepjes van maximaal 12 personen in de  rescueboot waar ze een regenjas/ zwemvest uitgedeeld krijgen. Met 60 kilometer per uur zullen ze gaan kennismaking met het RESCUEBOOT varen, een unieke ervaring.

(Wanneer de golfslag te hoog is kan het overstappen op zee te gevaarlijk zijn en zal in onderling overleg de activiteit niet kunnen plaatsvinden)

10.45                   Eenmaal aangekomen op het kleinste eiland van het Unesco Waddengebied wordt iedereen ontvangen op gepaste wijze met een “napje” Juttersbitter. Gedurende de dag zullen twee ECHTE Eilanders uw gasten op sleeptouw nemen naar de mooiste plekken op het eiland!  In de haven staan 7- versnellingsfietsen klaar die gedurende de dag tot een ieder zijn of haar beschikking staan.

11.15                   Vanuit de jachthaven wordt er koers gezet naar het enige dorp op het eiland, Oost-Vlieland. Waarna we door zullen fietsen richting een prachtige plek, het Vuurboetduin, waar een heerlijke lunch voor u klaar staat. De fietstocht zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Op dit 48 meter hoge duin zal nabij de vuurtoren een heerlijk buffet opgesteld staan. De vergezichten op deze locatie zijn werkelijk uniek te noemen.

12.45                   Na een heerlijke lunch is het tijd voor het WADLOPEN! Nou ja lopen? Het is meer een Wadverkenning.

13.00                   Wadloopexperience: nee dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders. Lopen over de zeebodem en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Met de handen in de modder opzoek naar oesters. Midden op het wad zal vervolgens een kleine oester- en wijn proeverijtje gehouden worden. Laarzen worden verzorgd! Vergeet het fototoestel niet.

14.30                   Nadat iedereen zijn laarzen weer heeft ingeruild voor zijn of haar eigen schoenen gaan we op de fiets naar het Noordzee strand.

14.45                   Na een korte fietstocht komen we aan bij het Noordzee strand. Hier staat de Vliehors expres klaar.  Rondrit met de Vliehors express! Een kennismaking met de “Sahara van het Noorden”! De Vliehors expres rijdt over deze immens grote zandvlakte richting het Reddingsboothuisje midden op de Vliehors, ook wel het kleinste museum van Nederland in de volksmond. Vroeger een vluchtplaats voor gestranden. Tegenwoordig wordt dit terrein gebruikt door de Luchtmacht en wordt er doordeweeks met scherp geschoten.  Een unieke plek in Nederland! Rond de klok van 17.00 uur zal de groep weer terug zijn bij de opstapplaats. Per fiets wordt er koers gezet naar de Dorpsstraat!

17.15                   Op de helft van de fietstocht komen de gasten langs een pitstop. Een pitstop waar een Vlielandse strandjutter aan het vis bakken is. Een vers gebakken visje uit de krant van zaterdag? Verser dan dit krijgt u ze niet!

17.30                   Na deze fijne pitstop (en wellicht een gezamenlijk moment) stappen we op de fiets en  wordt er koers gezet naar de Jachthaven. In de jachthaven ligt het “eigen” schip weer klaar voor vertrek naar Harlingen.

17.45                   Rond het einde van de middag worden de motoren gestart om koers te zetten richting Harlingen! Tijdens de overtocht worden de gasten verrast met een heerlijk “eilander buffet”.

19.45                   Aankomst in de haven van Harlingen! De bus staat gereed voor vertrek. Onderweg is er genoeg stof tot napraten en de heimwee is begonnen!

Dit arrangement is inclusief:

Bedrijfsevent Vlieland

Boek een bedrijfsevent en ontvang 10% vroegboekkorting

Boek een bedrijfsevent bij Bureau Vlieland in februari en maart en ontvang 10% vroegboekkorting

Neem alvast een kijkje