routeimage

Trekvaart Boterdiep Fiets

1 uur 37 minuten (35,0 km)
 • Download GPX Download hier een .gpx bestand van de route, dit kun je inladen op je GPS apparaat, navigatiesysteem of app.
 • Fiets de Trekvaartroute Boterdiep, langs een deel van de originele trekvaartroute in Noord Groningen, over het Warffumermaar en het Boterdiep.…

  Fiets de Trekvaartroute Boterdiep, langs een deel van de originele trekvaartroute in Noord Groningen, over het Warffumermaar en het Boterdiep. Tussen 1663 en 1863 was het een komen en gaan van trekschuiten over deze wateren. Het was de snelweg van die tijd, met een vaste dienstregeling. In het landschap zijn allerlei herinneringen overgebleven. Denk aan rolpalen, oude veerhuizen, bruggen en oude namen als Jaagpad of Trekweg. De Trekvaartroute Boterdiep richt zich op het trekvaartstelsel dat de passagiers vervoerde. Ook beurtschippers maakten overigens intensief gebruik van trekschuiten om hun waren over water te transporteren. De geschiedenis van de populaire trekschuit is in de vergetelheid geraakt. Wat zou het leuk zijn om als een zeventiende of achttiende eeuwse passagier de tocht te beleven! Wat zag je onderweg van Warffum naar Onderdendam? Wat speelde zich af in dorpen als Middelstum, Kantens, Uithuizen? Hoe voelde het om zoveel uren in een boot onderweg te zijn? Wat was er te horen, te ruiken? En te proeven? We nodigen je uit. Ga je mee op reis? Je kan overal op de route starten.

  Bekijk ook de website www.trekvaartrouteboterdiep.nl

  Onderweg zijn er video's, afbeeldingen en verhalen over:

  Dit is een route van Trekvaartroute Boterdiep, download de Storytrails app en beleef deze route.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Onderdendamsterweg
  9989BZ Warffum
  Eindpunt: Onderdendamsterweg
  9989BZ Warffum

  Beschrijving

  Startpunt: Onderdendamsterweg
  9989BZ Warffum
  • De Storytrails app leid je stap voor stap door de route
  • Bij de punten worden verhalen verteld, video's getoond of mooie beelden
  Eindpunt: Onderdendamsterweg
  9989BZ Warffum