Verhalenexpeditie Friesland - Etappe 1

Kenmerken

Over de dynamiek van het Wad en het leven langs de kust zijn de mooiste verhalen te vertellen. Die verhalen wil Sense of Place ophalen, uitvergroten en vieren. Dat doen ze niet alleen met een reeks kunstwerken langs de gehele Waddenkust, maar ook met allerlei kleinere projecten: overkoepelende verhalenroutes, tijdelijke exposities, ontmoetingen en kleinschalige evenementen.

Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal 
‘Verhalenexpeditie Friesland’ is zo’n overkoepelende route langs de Friese waddenkust. De tweedelige route (west en oost) voert langs verschillende Sense of Place-projecten, maar ook andere bezienswaardigheden en weetjes komen aan bod. De route is zowel op de fiets als met de auto af te leggen. Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal en van slikwerker tot aardappelboer; ontdek al toerend de mooiste verhalen van het Wad.

Dit ga je zien

Startpunt: Grândyk 9
9151 AE Holwerd
1

Wachten op hoog water

Wachten op hoog water

“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar. Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw.

18
28
2

Poutsma Staete

Poutsma Staete

Direct aan Werelderfgoed "De Wadden" met uitzicht over de Waddenzee, Ameland en Schiermonnikoog.

33
34
35
3

Slapen aan de voet van de Waddendijk

Slapen aan de voet van de Waddendijk

Een gastenverblijf direct aan de Waddendijk, met eigen grote tuin die direct op de Waddendijk uitkomt.

4

Museum 't Fiskershúske

Museum 't Fiskershúske

Museum 't Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat.

Eindpunt: Fiskerspaad
9142 Moddergat
  • 18
  • 28
  • 33
  • 34
  • 35

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.