Slikbak

Ontdek het Wad

Veel van de dieren die in het waddengebied voorkomen, zijn te zien in De Noordhoren. Zo kunt u op een leuke manier kennis maken met het wadden…

Lees verder

Veel van de dieren die in het waddengebied voorkomen, zijn te zien in De Noordhoren. Zo kunt u op een leuke manier kennis maken met het waddengebied. Via de interactieve zuilen in De Noorhoren zijn alle levende dieren, planten en schelpen duidelijk in beeld gebracht. De trots is het zeeaquarium en de slikbak met eb en vloed. Er is goed te zien wat er zoal op en in het wad leeft.  Het zeeaquarium, gevuld met verschillende vissen is altijd een trekpleister. De vissen worden dagelijks gevoerd en het sierlijk zwemmen van de vissen brengt een glimlach op het gezicht van veel van onze bezoekers. In de slikbak leven krabbetjes, mossels, en wad slakjes. De krabbetjes voeren we samen met de bezoekers en vooral de jonge bezoekers vinden dit spannend om een garnaaltje aan een krabbetje te geven. Deze slikbak met een stukje van het wad is uniek in Nederland. Je kunt er de zee ruiken.

Elke Donderdag bieden wij voor groot en klein en inloopmiddag van 13.00 uur  tot 16.00 uur aan. Daarnaast zijn wij van juni tot oktober open op afspraak, u kunt bellen via 06 30715361. 

 

Lees minder

Wanneer

  • elke donderdag t/m 30 september 202013.00 - 14.00 uur
  • Verder zijn wij op afspraak.

Prijzen

  • Volwassenen: € 2.00
    Kinderen 4 tot 14 jr : € 1.00
    Kinderen tot 4 jr: gratis
  • Betaalmogelijkheden: Contant

Locatie