Wongema

Hornhuizen

Wongema is een oud dorpscafé, dat prachtig ligt op de grens van dorp en polder. Een dorpscafé dat door de Amsterdamse grafisch ontwerper Erik Wong nieuw leven werd ingeblazen als Werkpension.

Culinaire Wadden Weken

Wonge-maaltijd - De Waddeneditie

Van 21 oktober t/m 26 november zijn de Culinaire Wadden Weken. Met Wongema doen we daar natuurlijk aan mee: het grootste deel van het eten op ons menu komt uit het Waddengebied. 

Tijdens de Wonge-maaltijd van 17 november kookt Wilbert een 3-gangendiner met al het moois van de Wadden, in de kerk tegenover Wongema. Piepers, wortels, uien, vis, en mosterd op het menu! 

Voor de geïnteresseerden organiseren we een kleine excursie naar een boer in de buurt vóór het eten. 

Prijs: €25,-

Aanmelden via post@wongema.nl 

Een aantal jaar terug zou het verpauperde dorpscafé tegenover de kerk in Hornhuizen tegen de vlakte gaan. Zonde - dacht Erik Wong - en hij voorkwam dat het gebeurde. Hij knapte het pand op, huurde het en maakte het tot werkplaats voor doeners en denkers. Vanuit heel Nederland komen mensen naar Hornhuizen om hun creatief talent verder te ontwikkelen.

2 jaar geleden werd Wongema overgenomen door een vereniging van mensen uit de buurt (en de rest van Nederland) om ervoor te zorgen dat deze plek kan blijven bestaan. 

Bij Wongema kan je naast werken ook overnachten. Wongema is gemaakt voor groepen werkers, maar heeft ook een zwak voor spijbelaars. Een weekend weg met vriendinnen? Familiedag? Iedereen is welkom. En dan is Wongema ook nog een dorpscafé met een eigen programmering: muziek, film, eten, feest. Dat alles in het Groningse niets vlakbij de Waddenzee. Bij Wongema is alles mogelijk, kan niet bestaat niet.

Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.