Denken in mogelijkheden

Het Waddengebied proeven en ontdekken kan op dit moment niet fysiek. Wel ontstaan er creatieve initiatieven die net even anders zijn dan ‘normaal’. Met bijvoorbeeld een virtuele wandeling over het Griend of Schiermonnikoog van Natuurmonumenten, bierbrouwerij Brouwdok uit Harlingen die thuis gaat bezorgen en boswachter Anke Bruin die een foto van een specifieke locatie op Vlieland op verzoek maakt. Denken in mogelijkheden!

Tips voor deze creatieve initiatieven uit het Waddengebied kan je sturen naar info@visitwadden.nl.

Ondersteun ondernemers

Een handje helpen kan soms gemakkelijker dan je denkt. Koop bijvoorbeeld een cadeaubon, laat een maaltijd bezorgen van je favoriete restaurant, haal een bosje bloemen bij de teler in de buurt of bestel producten online. Kijk op de website en sociale media kanalen van ondernemers en kijk of je ze een handje kunt helpen. 

Haal Terschelling in huis

Voor wie Terschelling in zijn hart heeft gesloten maar nu niet kan komen! Een overzicht van activiteiten, acties en meer om dat eilandgevoel op te roepen! Stay safe!

Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-drachten die je zelf kunt uitvoeren. Het museum geeft je elke week een nieuwe opdracht! 

Live-stream van het Zeehondencentrum

Neem een kijkje achter de schermen bij de verzorging van de zeehonden via de live-stream van het Zeehondencentrum in Pieterburen.

Bier bestellen!

Het Brouwdok in Harlingen bezorgt bierpakketen bij je thuis! Zo kun je genieten van het heerlijke buitendijkse bier. Bestel snel!

Verse vis bestellen

Bestel via de webshop van de Zeeverse Vismarkt in Den Oever je vis. Je bestelling wordt klaargemaakt zodat deze gemakkelijk kan afhalen. 

Vlieland bezorgt thuis!

'Thuis eten uit 't Badhuys!' Het strandpaviljoen bezorgd over het hele eiland de lekkerste gerechten. Een aanrader!

Virtuele wandeling

Natuurmonumenten brengt de natuur bij je in huis! Een virtuele tour over waddeneilanden Griend of Schiermonnikoog zijn mogelijk gemaakt. Zo kan je alsnog even naar buiten. 

Vogels spotten

De vogelbescherming heeft camera's opgehangen bij broedplaatsen van vogels. Een soort Big Brother voor vogels. Neem zelf een kijkje!

Virtueel Vlieland

Boswachter Anke Bruin-Kommerij van Staatsbosbeheer laat de liefhebbers van Vlieland op een andere manier het eiland zien. Mensen kunnen haar vragen een specifieke locatie op het eiland te fotograferen en dan publiceert zij het op het Staatsbosbeheer-blog en haar instagram onder @anke_vlie. 

Thuis theater

Tijdens de coronacrisis zal het Grand Theatre Groningen speciale voorstellingen uitzenden via de eigen website onder de titel GT online.

Meer ideeën! - Bekijk per regio de creatieve ondernemers!