Denken in mogelijkheden

Het Waddengebied proeven en ontdekken kan op dit moment niet fysiek. Wel ontstaan er creatieve initiatieven die net even anders zijn dan ‘normaal’. Met bijvoorbeeld een virtuele wandeling over het Griend of Schiermonnikoog van Natuurmonumenten, bierbrouwerij Brouwdok uit Harlingen die thuis gaat bezorgen en boswachter Anke Bruin die een foto van een specifieke locatie op Vlieland op verzoek maakt. Denken in mogelijkheden!

Tips voor deze creatieve initiatieven uit het Waddengebied kan je sturen naar info@visitwadden.nl.

Ondersteun ondernemers

Een handje helpen kan soms gemakkelijker dan je denkt. Koop bijvoorbeeld een cadeaubon, laat een maaltijd bezorgen van je favoriete restaurant, haal een bosje bloemen bij de teler in de buurt of bestel producten online. Kijk op de website en sociale media kanalen van ondernemers en kijk of je ze een handje kunt helpen. 

Knutsel een Waddendiertje!

De Waddenzee is het leefgebied van veel dieren. Sommige zijn bij iedereen bekend zoals de zeehond of de meeuw. Maar er zijn nog veel meer onbekende diersoorten welke erg bijzonder zijn! Ken je bijvoorbeeld de wadslak of wadpier al? Of misschien de kokkel? Leer meer over deze dieren door ze te knutselen. Dat is ook nog eens hartstikke leuk! Elke week delen we op deze pagina een nieuw knutseldier. Er zijn er maar liefst 11 welke je kan verzamelen. 

Download een knutseldier!

Thuisfilmweekend Vlieland

Wegens de maatregelen kunnen de boeiende gebeurtenissen van Podium Vlieland dit jaar niet door gaan. Wel kun je thuis voor de buis prachtige films en documentaires kijken over het waddengebied. Bedenk dat je niet de enige bent die kijkt! Samen kijken vanuit onze eigen huiskamers naar mooie producties.

Het Thuisfilmfestival wordt georganiseerd door Podium Vlieland, Roots Magazine en de Waddenvereniging om de kleine wereld toch wat groter te maken. Laat op sociale media weten dat je kijkt door een bericht te delen met #thuisfilmweekendvlieland

Bekijk alle films en documentaires op de website van Podium Vlieland.

Podiumvlieland.nl
© Marcel van Kammen

Rondje Holwerd

Ontdek het Noorden van Friesland met deze prachtige route. Kortom, doe een rondje Holwerd!

Haal Terschelling in huis

Voor wie Terschelling in zijn hart heeft gesloten maar nu niet kan komen! Een overzicht van activiteiten, acties en meer om dat eilandgevoel op te roepen! Stay safe!

Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-drachten die je zelf kunt uitvoeren. Het museum geeft je elke week een nieuwe opdracht! 

Bier bestellen!

Het Brouwdok in Harlingen bezorgt bierpakketen bij je thuis! Zo kun je genieten van het heerlijke buitendijkse bier. Bestel snel!

© Visafslag Den Oever

Verse vis bestellen

Bestel via de webshop van de Zeeverse Vismarkt in Den Oever je vis. Je bestelling wordt klaargemaakt zodat deze gemakkelijk kan afhalen.

Emmertjes vis voor Ecomare

Doordat Ecomare geen bezoekers kan ontvangen missen ze een groot deel van hun inkomsten. De zorg voor de dieren gaat natuurlijk wel door. Je kunt ze steunen door een emmertje vis te doneren. Daar kan een zeehond in de opvang een paar dagen mee vooruit. Wil je de dieren graag even zien? Ecomare plaatst twee keer per dag een filmpje op hun Facebook. 

Vlieland bezorgt thuis!

'Thuis eten uit 't Badhuys!' Het strandpaviljoen bezorgd over het hele eiland de lekkerste gerechten. Een aanrader!

Virtuele wandeling

Natuurmonumenten brengt de natuur bij je in huis! Een virtuele tour over waddeneilanden Griend of Schiermonnikoog zijn mogelijk gemaakt. Zo kan je alsnog even naar buiten. 

© Vogelbescherming Nederland

Vogels spotten

De vogelbescherming heeft camera's opgehangen bij broedplaatsen van vogels. Een soort Big Brother voor vogels. Neem zelf een kijkje!

Virtueel Vlieland

Boswachter Anke Bruin-Kommerij van Staatsbosbeheer laat de liefhebbers van Vlieland op een andere manier het eiland zien. Mensen kunnen haar vragen een specifieke locatie op het eiland te fotograferen en dan publiceert zij het op het Staatsbosbeheer-blog en haar instagram onder @anke_vlie. 

Dwalen op de Wadden

Ontdek de vele gezichten van de Waddenzee! ‘Dwaalfilm Wadden’ brengt het unieke landschap in al zijn rijkdom rechtstreeks jouw huiskamer in. Het gewone wordt buitengewoon, kijken wordt zien. Meer dan 60 korte films én verhalen over de wind, de zee, het zand en de bewoners. De beelden laten je thuis de Wadden oversteken, van veraf wordt dichtbij.

Dwaalfilm Wadden

Meer ideeën! - Bekijk per regio de creatieve ondernemers!