Lutjewad

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lauwersoog

Deze tocht is voor het hele gezin. We varen vanuit Lauwersoog en zien misschien ook zeehonden. De wadlooptocht is gemakkelijk, terwijl je toch alle aspecten van het wadlopen beleeft. Kinderen krijgen een jutezakje om schelpen te verzamelen.

Deze tocht is voor het hele gezin. We varen vanuit Lauwersoog en zien misschien ook zeehonden. De wadlooptocht is gemakkelijk, terwijl u toch alle aspecten van het wadlopen beleeft. Kinderen krijgen een jutezakje om schelpen te verzamelen. Daarna varen we terug naar Lauwersoog. Alles bij elkaar bent u een uur of 4 onderweg. Deze tocht doen we soms ook ’s avonds als de zon onder gaat en het donker wordt op het wad. Inclusief vaartocht en wadlooptocht.

We varen vanaf daar in een uurtje naar de zandplaat Lutjewad tegenover het militair oefenterrein. Daar gaan we van boord voor een afwisselende wadlooptocht van ongeveer 1,5 uur. De droogvallende zandplaat kent stukken met hard zand, enkele doorwaadbare geulen en op sommige plekken is er ook slik. Met een beetje geluk zijn er zeehonden te spotten. NB: Op sommige van deze tochten zijn er ook nog andere wadlopers aan boord die naar Schiermonnikoog gaan lopen via Brakzand. In dat geval gaan zij eerst van boord.

Melden in de visserijhaven van Lauwersoog bij ons schip de Silverwind. De Silverwind ligt schuin tegenover NG Shipyards, Haven 30. Graag 15 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn.

Wanneer:
t/m 28 oktober 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lutjewad

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen
Haven 26
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Lees meer


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.