Aukje Niemeijer

Expositie Groningse Notities (kunst voor iedereen)

Notities maken is letterlijk iets op schrijven of een aantekening maken. We kunnen notitie van iets nemen wat zoveel betekent als dat we er aandacht aan schenken, maar notities maken doen we om dingen niet te vergeten.
We willen iets vasthouden of bewaren om het bijvoorbeeld aan anderen te vertellen of om over te debattere…

Lees verder

Notities maken is letterlijk iets op schrijven of een aantekening maken. We kunnen notitie van iets nemen wat zoveel betekent als dat we er aandacht aan schenken, maar notities maken doen we om dingen niet te vergeten.
We willen iets vasthouden of bewaren om het bijvoorbeeld aan anderen te vertellen of om over te debatteren. De meeste mensen maken notities door ze op te schrijven, maar kunstenaars doen dit ook door beeldmateriaal te noteren in de vorm van schetsen, aquarellen, schilderijen of door het maken van foto’s. Ze willen iets vastleggen opdat ze het zich beter kunnen herinneren als ze het later uit werken in een groter geheel. Het helpt hen op de weg ergens naar toe. En de meeste kunstenaars die bij Ruigewaert exposeren komen uit de Provincie Groningen dus kortom “ Groningse Notities ”. In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars met 2 à 3 schilderijen in de galerie.

In stock daarentegen heeft Ruigewaert van  iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze  kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kunt u altijd meer zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat.

Daarnaast treft u in deze expositie ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Jan Costerus, Ruurd Elzer, Jelle Hoogstra, Marten Klompien & Arie Zuidersma. Door deze manier van exposeren krijgt u een groot aanbod van kunst die heel divers is. 

De combinatie met kunstobjecten die het interieur aankleden, verrassende cadeauartikelen & bijzondere accessoires maken het plaatje compleet. Kwaliteit en originaliteit komen in de galerie samen in de veelzijdige collectie waar u kunst wordt getoond in een andere entourage dan men wellicht gewend is.

Openingstijden
vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur

Vrij entree

Voor meer informatie, b.v. afwijkende openingstijden, adres, route, etc. van de galerie zie www.galerieruigewaert.com

Lees minder

Wanneer

  • elke vrijdag en zaterdag t/m 26 april 202012.00 - 17.00 uur
  • elke zondag t/m 26 april 202013.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Contact

Adres:
Galerie Ruigewaert
Gouden Pand 1
9901 EG Appingedam
Plan je route
Afstand:

Locatie