Wad op je bord

Hornhuizen

Hoe smaken de Wadden? Zes koks slaan de handen ineen met zes vissers en boeren en laten je alles proeven wat in het waddengebied zwemt, groeit en rondloopt.

Hoe smaken de Wadden? Zes koks slaan de handen ineen met zes vissers en boeren en laten je alles proeven wat in het waddengebied zwemt, groeit en rondloopt. Schaal- en schelpdieren, vis, piepers, ui, spelt, zuivel: de Wadden zijn zoveel meer dan alleen de zee. 

Je eet aan een lange tafel bij een boerderij aan de Noord-Groningse kust, pal aan de wadden. En uiteraard lopen we ook naar de kwelder. Tussen de gangen door wordt er verteld over het gebied en leer je alles over het Waddenlandschap op je bord. In kunst, toneel, gesproken woord, een mooie wandeling, én gesprek aan tafel. 

Nog niet uitgeproefd? Je kunt in de buurt blijven slapen en op expeditie gaan met Grounded Expedities om nóg meer over het Waddengebied te leren. Meld je aan voor het micro-avontuur op zondag 1 oktober. €38,50 p.p. Zie hieronder een beschrijving;

De toon wordt gezet met een kort luisterfragment over landschap. Op de zeedijk van Noordpolderzijl, met een koptelefoon op de oren mijmer je even kort weg, je blik op oneindig. Ga daarna op pad met een wildplukgids en kom nog meer te weten over dit unieke kwelderlandschap. Geniet van de zilte zeelucht, ongeëvenaarde vergezichten en een lekkere portie slik. Hou je je voeten liever droog? Schrijf je dan in voor een mini workshop sieraden maken. Extra leuk want voor deze workshop hebben we onze waddenhuisjes omgetoverd tot kleine ateliers! Na je avontuur staat er een drankje voor je klaar bij café ‘t Zielhoes.

Heb je vragen? Stuur een mail naar merije@toerismewaddenland.nl.

Ticketprijs

  • €95,- per persoon voor zes gangen, inclusief drankjes en koffie/thee & kunst, toneel, gesproken woord tussen de gangen door. 

Koks & boeren

  • Barbara 't Ailand &  Jan - 't Ailand 
  • Stefan- Molenrij  & Nikki - Horaholm
  • Wilbert - Wongema & Ale - Landgoud 
  • Nanouk - Voux  & Piet - Eikemaheert
  • Polly - Polly's keuken & Janke - Waddenmax 
  • Nelske - Bertje Jens & Jouke - Eemstuin
Wanneer:
t/m 30 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 95,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wad op je bord

Maatschap Westers
Dijksterweg 12
9978 TB Hornhuizen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop tickets

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.