Zomerweek Beeldhouwen

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Folkshegeskoalle, Hoorn

In deze week zijn we intensief en geconcentreerd met het werk bezig. Onder begeleiding van onze ervaren docent Derk den Broer kunnen zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers hun passie voor het beeldhouwen uitleven.

Een bijzondere week op een idyllische plek.
Het bos- en duingebied van Terschelling is een bijna on-Nederlandse plek om te beeldhouwen. Bij mooi weer werken we heerlijk buiten tussen de bomen en anders hebben we een goed beschutte plek in een open binnenruimte.

In deze week zijn we intensief en geconcentreerd met het werk bezig. Onder begeleiding van onze ervaren docent Derk den Broer kunnen zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers hun passie voor het beeldhouwen uitleven.

Je leert verschillende methodes kennen om aan ideeën en inspiratie te komen. En te werken aan voorbereidende stappen zoals het maken van een schets of model. Beginnende beeldhouwers leren verschillende materialen, technieken en gereedschappen kennen. Gevorderden verdiepen hun kennis en kunde. Wil je deze week meebeleven? Neem liefst voor mei contact op met de docent om tijdig de nodige voorbereidingen te treffen, zoals het aanschaffen van een steen.

Docent
Derk den Boer is een ervaren beeldhouwer en Landart kunstenaar. Door de jaren heen heeft hij met verschillende materialen en technieken gewerkt. Sinds 2017 combineert hij eigen werk met het lesgeven aan de Kunstacademie Friesland [ KAF ]

Het programma:
De start van het programma is op zondagavond na het gezamenlijke diner. Dat biedt gelegenheid om in de loop van de dag aan te komen, elkaar al informeel te treffen voor of tijdens het diner en ’s avonds te starten met het programma. Per dag kun je twee dagdelen onder begeleiding werken. Daarnaast  is er in overleg, ruimte om het eiland te verkennen. De zaterdagochtend wordt besteed aan het voorbereiden van de eindexpositie die ’s middags plaatsvindt. Bekijk voor meer informatie de website. 

Wanneer:
t/m 27 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 782,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Zomerweek Beeldhouwen
Folkshegeskoalle

Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie over deze cursus


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.