Lezing Sanne Meijer

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Delfzijl

Sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. Biblionet Groningen organiseert een reeks inspirerende lezingen door historica en schrijfster Sanne Meijer.

Sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. Sanne Meijer zal dieper ingaan op het thema vrouwenemancipatie en de bijzondere verhalen van sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. Dit evenement is onderdeel van de jaarlijkse "Heel Nederland Leest" campagne, die als doel heeft gesprekken op gang te brengen en mensen met elkaar te verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar lezen we gezamenlijk het boek "Sonny Boy" van Annejet van der Zijl.

Sanne Meijer

Sanne Meijer (Stadskanaal, 1993) is historica en geboren en getogen in de Provincie Groningen. Haar liefde voor Groningen en voor historische verhalen hebben geleid tot haar boek "Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis", dat ze samen met Iris van den Brand heeft geschreven en in 2022 werd uitgegeven door Passage. Tijdens de lezing zal Sanne Meijer vertellen over de eerste feministische golf aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Ze zal deze belangrijke periode in de geschiedenis van vrouwenemancipatie belichten en verbinding maken met het boek "Sonny Boy".

Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerend evenement, geïnitieerd door het CPNB, met als doel het stimuleren van gesprekken en verbinding tussen mensen door gezamenlijk een boek te lezen. Sinds de oprichting in 2006 is de campagne een groot succes. Dit jaar wordt het boek "Sonny Boy" van Annejet van der Zijl gratis verspreid door bibliotheken in Nederland. Voor het eerst kunnen ook niet-leden van de bibliotheek het geschenkboek ophalen.

Over Sonny Boy, Annejet van der Zijl

Sonny Boy, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Waldemar Nods en Rika van der Lans, is een aangrijpend boek dat ondanks de sociale taboes en vooroordelen van die tijd de diepe en onvoorwaardelijke liefde tussen hen belicht. Annejet van der Zijl, auteur en journalist, staat bekend om haar vermogen om meeslepende verhalen te vertellen over echte mensen en historische gebeurtenissen.

Lezingen

Wil je verzekerd zijn van een plekje meld je aan via de website.

Wanneer:
t/m 29 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing Sanne Meijer

Bibliotheek Delfzijl
Oude Schans
9934 CM Delfzijl
Plan je route

vanaf jouw locatie

Aanmelden


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.