Kroon's polder excursie

Vlieland

Stap in de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland. Vogelliefhebbers moeten dit meegemaakt hebben. Dit prachtige natuurgebied kunt u alleen betreden tijdens een excursie onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer.

De Kroon’s Polders op het westelijke gedeelte van Vlieland zijn tussen 1898 en 1934 aangelegd onder leiding van opzichter P.A. Kroon van Rijkswaterstaat. Het doel van de polders was om te voorkomen dat het eiland tijdens een zware storm in tweeën zou breken.

De vier kleine polders vormen een belangrijk gebied voor planten en vogels. Er broeden meer dan 60 vogelsoorten zoals; eidereenden, lepelaars, kluten en aalscholvers.

Het prachtige natuurgebied kun je niet vrij betreden, je kunt het alleen betreden tijdens een excursie onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer. Omdat er tijdens hoogwater veel vogels rusten in dit gebied kan een excursie alleen tijdens laag water plaatsvinden. Het gebied kan wel drassig zijn!

Wil jij de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland verkennen? Geef je dan op bij Informatiecentrum De Noordwester.

Wanneer:
doorlopend
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kroon's polder excursie

Dorpsstraat 150
8899 AN Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.