Diner + film in Ons Schathoes: Ether en de bekroning van een beeldentuin

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Leens

Vrijdag 29 september wordt in Het Schathoes op Borg Verhildersum de documentaire Ether vertoond, een documentaire over de totstandkoming van de beeldentuin van Verhildersum. Vooraf kan men aanschuiven voor een diner.

Geïnspireerd door de dans, begon beeldhouwer Eddy Roos in 2012 aan ETHER, dat het centrale beeld zou moeten worden van zijn levenswerk, de beeldentuin van Borg Verhildersum in Leens. Filmmaker Jos Hoes heeft Eddy de afgelopen jaren met zijn camera gevolgd om deze wordingsgeschiedenis in voor- en tegenspoed zo persoonlijk mogelijk vast te leggen.

De documentaire laat zien hoeveel voeten dit in de aarde heeft, de kunstenaar is al meer dan veertig jaar bezig een beeldentuin te realiseren op het landgoed. Het beeld Ether is de bekroning van dit project.

ETHER ging vorig najaar in première in Forum, onder de vlag van ‘Groningse Nieuwe’. Daarna volgden er diverse vertoningen op het Hogeland. Nu is dan de beurt aan Borg Verhildersum, waar zich de beeldentuin bevindt.

Omdat het onderwerp direct betrekking heeft op het Hogeland en op de Borg – het gaat over beeldende kunst in openbare ruimte en de beeldentuin bevindt zich op het landgoed van Verhildersum – is het bijwonen van de voorstelling extra aantrekkelijk gemaakt door de mogelijkheid om vooraf een diner te nuttigen.De filmvoorstelling wordt voorafgegaan door een korte inleiding van de filmmaker.

Totale kosten voor diner + film: € 45. Entree voor alleen de film: € 10

U kunt reserveren voor diner + film via: schathoes@verhildersum.nl. Alleen reserveren voor de film kan ook.

Wanneer:
t/m 29 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Diner + film in Ons Schathoes: Ether en de bekroning van een beeldentuin

Wierde 40
9965 TB Leens
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.