Workshop fotografie Ameland 2023

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Buren Ameland

Ga je met ons mee naar Ameland het weekend van 6 tot en met 8 oktober 2023? Lekker fotograferen en genieten van de natuur en het buiten zijn? Dat kan tijdens een exclusieve, volledig verzorgde workshop fotografie op Waddeneiland Ameland.

Plotseling vliegen alle scholeksters, strandlopers, wulpen en rosse grutto’s op. Het zoekerbeeld is gevuld met vogels, het geluid van roepende scholeksters en duizenden vleugels overheerst. Camera’s klikken, ratelen. Wat een spektakel! Oorzaak blijkt een slechtvalk te zijn, nu laag over de zandplaat vliegend.

We zijn op Ameland, de Waddendiamant. Met hoogwater zoeken wadvogels zandplaten en ondiep water op en komen zo dicht voor de kust van Ameland, binnen bereik van onze camera’s.

Wil jij dit ook beleven? Boek dan een weekend workshop Ameland onder leiding van prijswinnend Amelander fotograaf Anja Brouwer en prijswinnend vastewaller fotograaf Martin van Lokven.

Naast vogels op het wad is er natuurlijk nog veel meer te fotograferen op Ameland. Tijdens deze workshop fotograferen we jonge duintjes op het Noordzeestrand met zonsopkomst, de Waddenkust, het strand, paaltjes op het strand, zandstructuren en misschien zelfs wel een zeehond op het strand. Al naar gelang het weer van dat weekend, kijken we waar we het beste kunnen fotograferen.

We verblijven in Buren, waar we de beschikking hebben over twee luxe villa’s. Vandaar uit bestrijken we met drie auto’s zowel het wad in het zuiden, de zon in het westen, als het strand in het noorden. We hebben een beamer en projectiescherm, zodat we tijdens het weekend gemaakte foto’s kunnen bespreken.

Voor wie is deze workshop geschikt
Wat we jullie vooral willen bijbrengen in dit weekend is leren kijken. Anticiperen op wat we te zien krijgen. De workshop is voor iedereen toegankelijk, maar het is geen basisworkshop waarbij we uitgebreid de basis behandelen (wat doen sluitertijd, diafragma, iso). Zo kunnen we de tijd die we hebben besteden aan fotografie, aan het vastleggen van de mooie momenten. Met twee workshopleiders kunnen we je veel aandacht geven.

Workshop begeleiding
Anja Brouwer is geboren en getogen op Ameland. Zij kent de mooiste plekken op Ameland en weet er veel over te vertellen. Natuurfotografie is haar passie en ze heeft met haar foto’s diverse prijzen gewonnen, waaronder winnaar van de Frans Lanting Photo Award WNF!
Martin van Lokven is al 25 jaar professioneel fotograaf. Hij begeleidt al bijna 30 jaar reizen binnen en buiten Europa, de laatste 20 jaar speciale fotoreizen. In Nederland geeft hij sinds 2008 workshops. Van huis uit is hij bioloog, een carrière die hij ook 30 jaar geleden achter zich liet. Martin is winnaar van diverse prijzen, waaronder overall winnaar van de internationale Oasis Photo Contest.

Aanmelden
Wil je meer weten of je aanmelden voor een weekend fotograferen op Ameland? Lees dan de uitgebreide informatie op https://www.workshopnatuurfotografie.nl/workshops/ of  https://www.anjabrouwerfotografie.nl/workshop-natuurfotografie-ameland/ 

Voorop staat het genieten van Ameland, geïnspireerd raken door de natuur en plezier beleven aan het fotograferen!

Wij zien je heel graag op Ameland!

Wanneer:
t/m 8 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 495,-
Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.