Zuiderzee in beeld: films en verhalen

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand

Deze rondreizende audiovisuele tentoonstelling neemt je aan de hand van films mee op een reis door het in de 20ste eeuw compleet veranderde Zuiderzeegebied. Van 13 t/m 19 september te zien in het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand.

Deze rondreizende audiovisuele tentoonstelling neemt je aan de hand van films mee op een reis door het in de 20ste eeuw compleet veranderde Zuiderzeegebied. Van 13 t/m 19 september te zien in het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand. De Zuiderzee vormde een rijke inspiratiebron voor Nederlandse filmers door de jaren heen. Zij legden de bouw van de Afsluitdijk en het sociale drama van het verdriet van de Zuiderzee vast. Ook later was het voortdurend veranderende gebied de inspiratie voor films als En de zee was niet meer (1955), Een nieuw dorp, op nieuw land (1960), Wadden boven water (1988), De Nieuwe Wildernis (2013) en The Silence of the Tides (2020).  Welke dromen moest de Afsluitdijk vervullen? Wat waren de gevolgen voor natuur en mens? Wat is er van terechtgekomen? De films in deze tentoonstelling tonen het antwoord op deze vragen. Ze vertellen samen een uitzonderlijk verhaal dat ook inspiratie biedt de vraagstukken van nu aan te gaan. Bij uitdagingen als klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, energietransitie en landbouwhervorming komt het weer aan op visie, de ontwikkeling van de juiste kennis en kunde, durf en daadkracht. Kunnen we van het verleden leren?

Van 13 t/m 19 september te zien in het Afsluitdijk Wadden Center. Open van 09:00 – 17:30 uur, expositie open vanaf 10:00 uur.

Wanneer:
t/m 19 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Zuiderzee in beeld: films en verhalen
Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk 1 C
8752 TP Kornwerderzand
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.