Proef de Wadden op Schiermonnikoog

In Nationaal Park Schiermonnikoog staat de natuur op één. De rust en ruimte zijn uniek. De natuurlijke rijkdom van land en Werelderfgoed Waddenzee zijn ook een bron van smaak. Eilander boeren hebben de handen ineen geslagen voor een plan om met minder vee boer te kunnen blijven en de lekkerste streekproducten te maken op een duurzame manier. En in veel restaurants spelen de vruchten van de zee een prominente rol op de menukaart. Kom proeven en genieten.

Ambrosijn

Dé plek om op een warme dag neer te strijken en te genieten van heerlijk waddenijs. Probeer vooral de toppers: duindoorn-, vlierbes-, en eilanderhoningijs.

© Charlotte Fischer

Zelfpluktuin ‘Tuin naast de Branding’

In de enige echte super duurzame zelfpluktuin van Schiermonnikoog oogst je zelf de verste groenten en pluk je het lekkerste fruit.

Strandpaviljoen “De Marlijn”

Een bijzondere oost-westerse fusionkeuken gemaakt met echte waddenproducten. Laat je verrassen in het noordelijkste strandpaviljoen van Nederland!

Dit wil je proeven - De lekkerste recepten uit het Waddengebied

© Ruth de Ruwe

Kokkels met zeewier

© Ruth de Ruwe

Duindoornkoekjes en duindoorn vanille-ijs

Gerookte gans met pompoenchutney