Van de graanrepubliek langs de Dollard tot de duurzame vissers bij Lauwersoog. De waddenkust van Groningen heeft smaak. Ontdek het rijke boerenland en de prachtige producten en de bijzondere teelten. Of ga op pad met een visser en proef de zee. Een ding is zeker, je raakt hier niet snel uitgegeten. En bij veel producten krijg je ook nog eens mooie verhalen.
Martin Wiersema en Jolanda Roggeveld maken op hun boerderij rauwmelkse kaas. Daar fiets je voor om.
In de authentieke arbeiderswoning bij deze galerie serveren ze authentiek Groninger gerechten, zoals de povverd. Lekker met een glas Vlierbloesemsap.
De bonte bentheimers van Waddenvarkens mogen lekker badderen in modder en klei. Neem een kijkje op de kleinschalige ecologische varkensboerderij.
Groningers worden nuchter genoemd. Maar ze maken wel een topwijn. Bezoek de wijnmakerij Hof en vergeet niet te proeven.
Stap aan boord van de Najade voor de Waddenvariant van een natje en droogje. Zeilend dineren en dan droogvallen op het Wad voor een nacht onder de sterrenhemel.