Proef de Wadden in Noord-Holland

De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten. Zo had de eend van Wieringen eens de naam de allerbeste te zijn van het waddengebied en wat dacht je van de verse groenten en kruiden van De Groene Stek in de tuin van Fort Westoever.

  • Vis, pel, geniet

    De garnalen van het Wad zijn een delicatesse. Ga mee met een garnalenvisser en proef ze rechtstreeks uit Werelderfgoed Waddenzee

  • Take a look

    Fris, pittig en sappig. De lekkerste knoflook komt uit Slootdorp. Favoriet van bekende chefs.

  • Museumtuin met smaak

    Groenten en kruiden met een verhaal. Ontdek ze in de museumtuin van Jan Lont.

  • De smaak van Napoleon

    Lokaal drinken wat lokaal wordt gemaakt. Proef de bieren van de Stadsbrouwerij Helderse Jongens.

  • Proef het seizoen

    Er zijn ook chefs met groene vingers. Proef de streek in Fort Westoever.

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

Dit wil je proeven - De lekkerste recepten uit het Waddengebied

  • Crumble van gort met appel

    Lees hier het recept

  • Wieringerboontje met zeekraal, lamsoor en langoustine

    Lees hier het recept

  • Wilde zeebaars met een stamppotje

    Lees hier het recept

  • Venkel en gort

    Lees hier het recept