Proef de Wadden in Noord-Holland

De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten. Zo had de eend van Wieringen eens de naam de allerbeste te zijn van het waddengebied en wat dacht je van de verse groenten en kruiden van De Groene Stek in de tuin van Fort Westoever.

© De Groot Recreatie

Vis, pel, geniet

De garnalen van het Wad zijn een delicatesse. Ga mee met een garnalenvisser en proef ze rechtstreeks uit Werelderfgoed Waddenzee

© Biesheuvel Knoflook

Take a look

Fris, pittig en sappig. De lekkerste knoflook komt uit Slootdorp. Favoriet van bekende chefs.

© Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Museumtuin met smaak

Groenten en kruiden met een verhaal. Ontdek ze in de museumtuin van Jan Lont.

© Helderse Jongens

De smaak van Napoleon

Lokaal drinken wat lokaal wordt gemaakt. Proef de bieren van de Stadsbrouwerij Helderse Jongens.

© Fort Westoever

Proef het seizoen

Er zijn ook chefs met groene vingers. Proef de streek in Fort Westoever.

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

Dit wil je proeven - De lekkerste recepten uit het Waddengebied

© Waddengoud

Crumble van gort met appel

Lees hier het recept

© Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Wieringerboontje met zeekraal, lamsoor en langoustine

Lees hier het recept

© Waddengoud

Wilde zeebaars met een stamppotje

Lees hier het recept

Venkel en gort

Lees hier het recept