De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten. Zo had de eend van Wieringen eens de naam de allerbeste te zijn van het waddengebied en wat dacht je van de verse groenten en kruiden van De Groene Stek in de tuin van Fort Westoever.
De garnalen van het Wad zijn een delicatesse. Ga mee met een garnalenvisser en proef ze rechtstreeks uit Werelderfgoed Waddenzee
Fris, pittig en sappig. De lekkerste knoflook komt uit Slootdorp. Favoriet van bekende chefs.
Groenten en kruiden met een verhaal. Ontdek ze in de museumtuin van Jan Lont.
Lokaal drinken wat lokaal wordt gemaakt. Proef de bieren van de Stadsbrouwerij Helderse Jongens.
Er zijn ook chefs met groene vingers. Proef de streek in Fort Westoever.