Wongema

Wongema is een oud dorpscafé, dat prachtig ligt op de grens van dorp en polder. Een dorpscafé dat door de Amsterdamse grafisch ontwerper Erik Wong nieuw leven werd ingeblazen als Werkpension. In de wandelaudiotour Voorland Groningen App wandeling 1. Hornhuizen, Zout en Zoet, die start vanaf Wongema vind je een mooi interview met hem. De exploitatie van Wongema is per 1 januari 2021 door een coöperatie overgenomen. Wilbert van de Kamp is één van hen! Via de podcast “de nieuwe herbergier van Hornhuizen…

Wongema is een oud dorpscafé, dat prachtig ligt op de grens van dorp en polder. Een dorpscafé dat door de Amsterdamse grafisch ontwerper Erik Wong nieuw leven werd ingeblazen als Werkpension. In de wandelaudiotour Voorland Groningen App wandeling 1. Hornhuizen, Zout en Zoet, die start vanaf Wongema vind je een mooi interview met hem. De exploitatie van Wongema is per 1 januari 2021 door een coöperatie overgenomen. Wilbert van de Kamp is één van hen! Via de podcast “de nieuwe herbergier van Hornhuizen” (op Wongema.nl) kun je beluisteren hoe het veranderproces naar de nieuwe situatie is verlopen! Heel bijzonder is dat de boeren uit de omgeving, als onderdeel van de dorpssamenleving, de overgang naar de nieuwe situatie mede mogelijk hebben gemaakt. Zij participeerden in de aankoop van het gebouw! In traditie van de streek, nieuwe boerderijen worden vernoemd naar de naam van de oude boerderij, heb je nu dus Nieuw Wongema!

Het inmiddels traditionele Aardappelfeest in Wongema, elk jaar in oktober blijft, maar zal vast vernieuwen met Nieuwe Herbergiers!

Locatie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.