Gezocht: projectleider met passie voor de Wadden

Categorieën

Binnen het team van Visit Wadden komt de functie vrij van projectleider. Een projectleider die grote passie heeft voor het waddengebied en die op een positieve en enthousiaste manier deze coördinerende rol oppakt. In deze functie geef je leiding aan een samengesteld team van de drie provinciale marketingorganisaties in het waddengebied. Samen werken zij aan een meerjarig programma voor de promotie en marketing van het hele gebied: kust, zee en eilanden. Dit alles om het gebied op de kaart te zetten als één van de meest duurzame bestemmingen van Europa en om de culinaire waarde van het gebied te vergroten.

Uitdagende functie met 2 opdrachten

De functie projectleider Wadden is van toepassing op twee opdrachten; Vermarkten Waddenzee Werelderfgoed en Waddengastronomie.

Binnen Vermarkten Waddenzee Werelderfgoed wordt samengewerkt door de DMO’s Holland boven Amsterdam, Merk Fryslân en Marketing Groningen. Visit Wadden is hierbij het overkoepelende merk waar duurzaam toerisme ter bevordering van de leefbaarheid en brede welvaart op 1. staat. Binnen de opdracht Waddengastronomie werkt Visit Wadden samen Stichting Waddengroep en NHL Stenden Hogeschool. Het doel is om de culinaire traditie in het waddengebied te versterken met een eigen verhaal en samen te werken in de hele keten. Vanuit Visit Wadden ben jij verantwoordelijk voor het onderdeel culinair toerisme.

Werelderfgoed Waddenzee
Het waddengebied is een uniek gebied; zowel de eilanden, de zee als het vaste land. Met de bijzondere status van Unesco Werelderfgoed voor de Waddenzee sinds 2009. Een plek waar ecologie en economie duurzaam hand in hand gaan. Het mooiste natuurgebied van Nederland en tegelijkertijd een ideale plek om te wadlopen, uit te waaien, de natuur beter te leren kennen en te proeven van het lekkere streekproducten die het gebied te bieden heeft.

Wat wordt er van je gevraagd

 • Een coördinerende rol richting het team van Visit Wadden (totaal ongeveer 15 collega’s die hier parttime mee bezig zijn) en voor het deel ‘bevorderen culinair toerisme’ van Waddengastronomie    
 • Een creatieve blik met de nodige ervaring in het uitwerken van (destinatie-) marketingcampagnes
 • Ervaring in het samenwerken met diverse stakeholders en dit zien als kans
 • Visie op de ontwikkelingen binnen duurzaam toerisme en destinatie- en bestemmingsmanagement
 • Ervaring met het schrijven van jaarplannen en rapporteren resultaten
 • Affiniteit met duurzaam- en culinair toerisme
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring en een HBO werk- en denkniveau

Wat mag je verwachten van ons

 • Een functie van 24 uur per week
 • Veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling
 • Werken met een enthousiast, informeel en collegiaal team    
 • Een plek met veel vrijheid en ruimte om buiten te werken
 • Veel afwisseling en diversiteit en een marktconform salaris

Solliciteren
Voor vragen over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân, via 06 51 01 92 32. Je sollicitatie met CV en motivatiebrief stuur je  naar Elise van Haver via elise@merkfryslan.nl. De eerste gesprekken worden gevoerd op dinsdag 1 februari 2022.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.