Trotse ambassadeurs

Een aantal trotse ambassadeurs laten zien hoe uniek de Wadden zijn en wat het Waddengebied voor hen betekent. Ze nemen je mee in hoe ze ondernemen of wonen in het Waddengebied. De eerste twee video's in deze serie zijn opgenomen met Harm Jan Wilbrink, wadloopondernemer in Paesens & Jaap Kloosterhuis, boswachter in het Lauwersmeergebied. Zo volgen er nog meerdere ambassadeurs, verspreid door het hele Waddengebied. Kijk je mee?

De Waddenzee is uniek: ongerepte natuur met een enorme biodiversiteit waar we trots op mogen zijn. Als bewoner, als ondernemer en als toerist kan je je hart ophalen in en om de Waddenzee. De komende jaren werken wij, samen met jou, om de Waddenzee als duurzame bestemming op de kaart te zetten. Onze ambitie rijkt verder dan alleen dit, we willen ook het welzijn van de bewoners en ondernemers in het gebied vergroten: zij moeten baat hebben bij het duurzaam op de kaart zetten van Unesco Werelderfgoed Waddenzee.
 

Lees hier meer over deze plannen, download de samenvatting van Programma Vermarkten Werelderfgoed Waddenzee.

Bijzondere verhalen beleven

De focus ligt op kleinschalig kwaliteitstoerisme, niet op massa toerisme. De bijzondere verhalen van het gebied willen we laten beleven op de fiets of te voet via uitgestippelde routes. Een route met een pittoreske bed & breakfast voor de overnachting, een excursie op het wad en wie weet, ook wel een stop bij een leuke theetuin.
 

Om samen uit te dragen hoe uniek en bijzonder de Waddenzee is zijn we op zoek naar ambassadeurs. Om het bijzondere verhaal van de Waddenzee door te vertellen. Binnenkort plaatsen we een toolkit op deze website, zodat je praktische handvaten krijgt om dit uit te dragen.  

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte via jouw contactpersoon in de regio. In het hele Waddengebied werken wij nauw samen met dertien regio’s. Download het overzicht met de regio’s en contactpersonen.

Of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Eens in de 3 weken versturen wij een nieuwsbrief met een update van alle ontwikkelingen. De meeste recente versie download je hier. Aanmelden voor volgende nieuwsbriefeditie? Dan kan via de inschrijving onderaan deze pagina. 

Social media

Volg Waddenzee Werelderfgoed op Facebook en Instagram, tag #waddenzeewerelderfgoed in je eigen berichten en deel jouw Waddenzee ervaring. Zo maken we met z'n allen de Waddenzee tot een onvergetelijke belevenis.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.