Update maatregelen coronavirus

De maatregelen rondom het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan het waddengebied. Deze pagina is aangepast op basis van de aangekondigde maatregelen op zaterdag 5 juni.

Publieke locaties zoals niet essentiële winkels, musea, concertzalen, theaters, dierenparken en zwembaden zijn weer open. Wel onder voorwaarde van een maximaal aantal bezoekes en/of verplichte reservering. Kijk voor een actueel overzicht van publieke locaties op de website van de Rijksoverheid.

Evenementen zijn tot op heden verboden door de overheid. Check daarom altijd het laatste nieuws over een evenement bij de organisatie zelf. De website van Visit Wadden kan hier onjuiste informatie tonen.

Horecagelegenheden zijn vanaf 5 juni weer open tussen 06.00 uur 's Ochtends en 22.00 uur 's Avonds. Wel onder voorwaarde van een maximaal aantal bezoekes en/of verplichte reservering. Bekijk hier jouw favoriete restaurant in het Waddengebied. 

Wil je iets gaan ondernemen in de buitenlucht? Zoals wandelen of fietsen? Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook als we al gevaccineerd zijn: handen wassen, 1,5 meter afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. 

Voor meer informatie over alle maatregelen en versoepelingen verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Let goed op de basisregels

De versoepelingen van de Corona-maatregelen zijn alleen mogelijk als we allemaal ons netjes houden aan de basisregels. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de maatregelen verder versoepelt kunnen worden. Blijf dus goed letten op de onderstaande richtlijnen: 

 • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Vermijd drukke plekken.
 • In publiek toegankelijke gebouwen is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
 • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
 • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. Ondertussen blijft Visit Wadden je inspireren met een pagina vol prachtige initiatieven en thuisblijftips.

Meer informatie - van de veerdiensten naar de Waddeneilanden

 • TESO

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Texel. 

 • Rederij Doeksen

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Vlieland en Terschelling. 

 • Wagenborg

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Ameland en Schiermonnikoog.