Update maatregelen coronavirus

De maatregelen rondom het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan het waddengebied. Deze pagina is aangepast op basis van de aangekondigde maatregelen op maandag 14 december.

Publieke locaties zoals niet essentiële winkels (met uitzondering van detailhandel die gericht is op eerste levensbehoeften), musea, concertzalen, theaters, dierenparken en zwembaden zijn momenteel gesloten. Kijk voor een actueel overzicht van publieke locaties op de website van de Rijksoverheid.

Evenementen zijn vanaf 14 oktober verboden door de overheid. Check daarom altijd het laatste nieuws over een evenement bij de organisatie zelf. De website van Visit Wadden kan onjuiste informatie tonen.

Horecagelegenheden zijn vanaf 14 oktober gesloten, met uitzondering van afhalen en in accommodaties voor verblijvende gasten.

Wil je iets gaan ondernemen in de buitenlucht? Zoals wandelen of fietsen? Doe dit bij voorkeur alleen, met leden van je eigen huishouden of met maximaal één persoon buiten je eigen huishouden.

De huidige maatregelen gelden tot dinsdag 19 januari. Een week eerder zal het kabinet uitsluitsel geven over het (eventuele) verlengen van deze maatregelen of het versoepelen hiervan. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Let goed op de basisregels

De versoepelingen van de Corona-maatregelen zijn alleen mogelijk als we allemaal ons netjes houden aan de basisregels. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de maatregelen verder versoepelt kunnen worden. Blijf dus goed letten op de onderstaande richtlijnen: 

 • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Vermijd drukke plekken.
 • In publiek toegankelijke gebouwen is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
 • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
 • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. Ondertussen blijft Visit Wadden je inspireren met een pagina vol prachtige initiatieven en thuisblijftips.

Meer informatie - van de veerdiensten naar de Waddeneilanden

 • TESO

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Texel. 

 • Rederij Doeksen

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Vlieland en Terschelling. 

 • Wagenborg

  Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Ameland en Schiermonnikoog.