Update maatregelen coronavirus

We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid in Nederland én dus ook in het waddengebied. Veel ondernemers krijgen hierdoor de kans om voorzichtig de deuren weer te openen. Dat biedt perspectief. Alle mogelijkheden zetten we hier voor je op een rij. Maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: houd rekening met de anderhalve meter. 

Vanaf 1 juni… 
… zijn publieke locaties zoals musea, theaters en dierentuinen weer geopend voor publiek. Hierbij is het wel belangrijk om vooraf je kaartje online te reserveren. Op deze manier kunnen deze locaties het aantal bezoekers gemakkelijker bekijken en is de veiligheid van alle gasten gewaarborgd. Ga dus alleen naar deze locaties wanneer je online gereserveerd hebt én dit kunt aantonen.

Vanaf 1 juli… 
… krijgen we - als de eerste stappen goed worden gezet - nog meer bewegingsvrijheid. Dit betekent dat accommodaties met gemeenschappelijke wc’s en douches weer geopend kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een camping óf een vakantiepark. Ook wordt het toegestane aantal gasten voor restaurants uitgebreid naar 100 personen.

Visit Wadden raadt je aan om bij twijfel de openingstijden zelf te controleren via de websites en/of sociale media.

Evenementen 
Alle evenementen gaan (vooralsnog) tot 1 september niet door. Dit geldt voor heel Nederland.

Let goed op de basisregels

De versoepeling van de Corona-maatregelen zijn alleen blijvend als we allemaal ons netjes houden aan de basisregels. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de maatregelen verder versoepelt kunnen worden. Blijf dus goed letten op de onderstaande richtlijnen: 

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Ga vanaf 1 juni a.s. alleen met een online boeking/reservering naar publieke locaties als musea, dierentuinen en restaurants.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. Ondertussen blijft Visit Wadden je inspireren met een pagina vol prachtige initiatieven.

Meer informatie - van de veerdiensten naar de Waddeneilanden

© Eric Wijnbeek

TESO

Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Texel. 

Rederij Doeksen

Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Vlieland en Terschelling. 

© Jantina Scheltema

Wagenborg

Klik hier voor meer informatie over de veerdienst naar Ameland en Schiermonnikoog.